10. rujna

Domovinski pokret najavio prosvjed pred HDZ-om, nazvali su ga 'Dajemo vam otkaz'

01.09.2022 u 12:20

Bionic
Reading

Predsjedništvo Domovinskog pokreta (DP) pozvalo je svoje članstvo da podrži prosvjed protiv vlade Andreja Plenkovića pod nazivom "Dajemo vam otkaz", kojeg 10. rujna ispred središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma organizira udruga "Slobodni zajedno"

Na sjednici u srijedu navečer Predsjedništvo DP-a izrazilo je zgranutost i ogorčenje najnovijom aferom i krađom u Ini, navode u priopćenju.

Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi DP-a bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika. Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Plenkovića, ističu iz DP-a.

Najavljuju i kako će članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovati idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru:

Zatražit će, kažu prikupljanje potpisa oporbe na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade zbog političke odgovornosti za pljačku Ine ali i zbog nepripremljenosti za nadolazeću krizu.

  • +29
Privođenje osumnjičenih za malverzacije u INI na Županijski sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Predsjedništvo DP-a smatra kako bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva "što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more".

Iz DP-a najavljuju i kako će organizirati stručno savjetovanje o ključnim gospodarskim temama, od 27. - 29. rujna.