ZELENA OAZA

'Dom u idiličnoj prirodi': Što znamo o poprištu tragedije koja je zavila Zagorje u crno

11.01.2020 u 11:15

Bionic
Reading

Požar u selu Andraševec u kojemu je, prema prvim informacijama, poginulo šest osoba dogodio se u obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u vlasništvu Gabrijele Čičković

Na web prezentaciji doma koja se nalazi na platformi Hrvatsko tržište rada stoji kako se on nalazi u idiličnoj prirodi te skrbi o pokrentim, polupokretnim, nepokretnim i neurološkim osobama u bizini Zagreba, sa stacionarom u Andraševcu kod Stubičkih Toplica, Oroslavja, Zaboka, svetišta Marija Bistrica, Krapinsko-zagorska županija.

Dom nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ima medicinsko osoblje koje ulijeva povjerenje i sigurnost, te 24-satni nadzor liječnika, navodi se na prezentaciji. Ipak, iako na prezentaciji stoji da su korisnici pod liječničkim nadzorom od 0 do 24 sata, u trenutku požara nitko nije bio u domu, doznaju novinari na licu mjesta.

Prošlog ljeta dom je raspisao natječaj za radno mjesto njegovateljice ili njegovatelja za njegu starijih i nemoćnih osoba u obiteljskom domu, u kojemu su naveli da radno iskustvo nije presudno. Važno je da je osoba zainteresirana za rad i da posjeduje visoku razinu suosjećajnosti i razumijevanja za potrebe i osjećaje korisnika, stoji u natječaju.

  • +6
Požar u Andraševcu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX