NA RIJEČKOM PODRUČJU

Dolijali liječnik i vozač koji su prvo obijali automobile, a potom bankomate: Pali su zbog malog komada plastike

22.09.2019 u 13:54

Bionic
Reading

U riječki zatvor je jučer poslijepodne, pod sumnjom da je upleten u krađe novca iz bankomata, priveden Marijan Kraljević (54), liječnik i otac troje djece rodom iz Siska s boravištem u Zagrebu. Njega i njegovog suradnika, 50-godišnjeg vozača s otoka Krka s inicijalima Đ.Z. policija tereti da su ukrali gotovo milijun kuna, ali i dva automobila koje su koristili u obijanju bankomata

Dvojac je u ponedjeljak rano ujutro ukrao novac iz bankomata Erste banke na Kantridi, demoliranog u eksploziji, a sumnja se da je na isti način opljačkan i bankomat Privredne banke Zagreb u Kraljevici sredinom ožujka, iz kojeg je nestalo 200 tisuća kuna.

Izvori bliski istrazi za Novi list kažu kako je u gotovo identičnom demoliranju bankomata, 11 dana prije onoga na Kantridi, na području Zagreba korištena bankovna kartica identična onoj što je poslužila u pljački bankomata u Kraljevici prije šest mjeseci. Ispostavilo se da je ista kartica korištena i na bankomatu PBZ-a što je odletio u zrak 7. travnja ove godine u Svetoj Nedjelji.

  • +7
Rijeka: Pljačkaši tijekom noći raznijeli bankomat na Kantridi Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Policijski istražitelji su utvrdili da je istom bankovnom karticom u više navrata plaćano u Sv. Nedjelji i Zagrebu, a snimke nadzorne kamere su pokazale da je njome plaćao upravo Marijan Kraljević. Provjere su pokazale da je on nesporni vlasnik ove bankovne kartice.