vremenska prognoza

Dolaze naoblaka, kiša i grmljavinski pljuskovi, na Jadranu i olujno jugo

09.04.2018 u 07:52

Bionic
Reading

Postupno naoblačenje, a mjestimične kiše i pljuskova već od prijepodneva bit će na Jadranu i u gorskim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak

Drugdje barem djelomice sunčano, a sredinom dana i poslijepodne kiša će se proširiti na ostatak zemlje. Ponegdje su mogući grmljavinski pljuskovi, ponajprije na istoku Hrvatske.

Na kopnu vjetar slab do umjeren jugoistočni, poslijepodne prolazno jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, na srednjem dijelu povremeno i olujno, stoji u prognozi DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 stupnjeva Celzija, u istočnim predjelima ponegdje i malo viša.

U utorak će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Više će oblaka biti u prvom dijelu dana, kad još mjestimice može biti kiše i to uglavnom u zapadnim predjelima. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, a u unutrašnjosti jugozapadnjak koji će u središnjim i gorskim predjelima na udare biti i jak.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva. Najviša dnevna većinom između 15 i 20.

Tijekom tjedna u većem dijelu Hrvatske zadržat će se temperature oko 20 stupnjeva, a u galeriji u nastavku pogledajte gdje se očekuje kiša.

  • +5
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal.hr
  • +11
U nekim dijelovima Hrvatske čitav tjedan moguća je kiša Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić