ŠEF HDZ-A U KISTANJAMA

'Dolazak Karamarka znači sprečavanje nove balvanizacije'

09.05.2013 u 15:45

Bionic
Reading

'Ovdje živi i kuca čisto hrvatsko srce. Vi Janjevci, čvrsti ste Hrvati kojima ne trebaju duge priče. Obećanjem da o vama neće nitko odlučivati iz Beograda i HDZ će to anulirati. Poruka europskih izbora je da smo se digli iz pepela i da ćemo pobijediti na lokalnim, a potom i parlamentarnim izborima. Više od trećine stanovništva u Hrvatskoj je siromašno i poručujem ovoj nesposobnoj vlasti da neće još dugo', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na stranačkom skupu u Kistanjama', prenosi Večernji list

Predsjednik kistanjskog HDZ-a Roko Antić istaknuo je da dolazak Tomislava Karamarka u Kistanje znači sprečavanje novih balvana i zaustavljanje iseljavanja Hrvata.

'Od 2001., SDSS ovdje provodi diskriminaciju, a rezultat je taj da je iz Kistanja trajno otišlo 30 hrvatskih obitelji. Da mogu, SDSS bi da se ovaj kraj ne zove Hrvatska nego Dalmacija. Ovdje nema 3.500 ljudi, već najviše 2.500 ljudi, a nas je 1.300. To znači da ovdje život kreiraju oni koji ne žive tu nego u Banjoj Luci, Pančevu i Beogradu. Ovdje nema lista SDP-a, ali to nije čudno, jer Srbi ovdje uvijek imaju zamjensku listu', rekao je Roko Antić, prenosi Večernji list.