POVRATNIK IZ MOSKVE

Dodik u strahu: 'U Sarajevu ne jedem, ne pijem ni njihovu vodu, uvijek nosim flašicu sa sobom'

26.09.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu nije svejedno što jede i prije u Sarajevu jer se tamo boji da bi ga netko mogao otrovati. Inače, Dodik se nedavno vratio iz Moskve, gdje je razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Rusija je, između ostalog, poznata po političkim trovanjima

'Meni uopće nije svejedno kad idem u Sarajevo što jedem i pijem. Hoće li mi netko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan da me netko tamo zavali i otruje. Što imam onda od toga da budem dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel tako', rekao je Dodik pokazujući na džep sakoa.

Zaključio je da ga baš briga što tko o tome misli.

'Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, što god treba, dan danas, a tako je bilo i ranije', priklopio je Dodik u sinoćnjem velikom intervjuu za RTRS.

Tom prilikom Dodik je, manje više bez ikakvih potpitanja novinara Branimira Đuričića, održao jednosatni monolog u kojem je ispričao, u najmanju ruku, niz teško provjerivih događaja u kojima je on bio glavni akter, prenosi Klix.ba.

Tako je Dodik pričao o tome kako je posredovao u pregovorima između NATO-a i Srbije u kojima je on osobno od tadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića tražio da napravi određene ustupke kada je u pitanju Kosovo kako ne bi došlo do NATO-ovog bombardiranja tadašnje SR Jugoslavije.

Susret Dodika i Putina Izvor: EPA / Autor: MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

Također, naveo je kako se suprotstavio Miloševiću kada je od njega tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Vlade RS-a, kao i mnoge druge događaje koji su se navodno odigrali koncem devedesetih godina prošlog stoljeća.

U nastavku je pričao kako se odupro pritiscima koje su na njega vršili visoki dužnosnici SAD-a, gdje je od njega traženo da pristane na jedinstvenu policiju u BiH, ukidanje imena Republika Srpska i biranje jednog predsjednika na razini cijele države. Sve je to on, kako kaže, kategorično odbio, a onda uzeo 'rješavati križaljku usred sastanka'.