PROGNOZA ZA SEDAM DANA

Do srijede proljetne temperature, a zatim konačno nešto hladnije

11.11.2018 u 08:04

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana zadržat će se relativno toplo i uglanom sunčano vrijeme. Od srijede temperature će početi padati, a na Jadranu će zapuhati bura, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ)

Nedjelja će u u središnjim i istočnim krajevima biti pretežno sunčano. Na Jadranu i u područjima uz Jadran promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, češće na širem riječkom području. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla koja se ponegdje može zadržati i dio prijepodneva, ponajprije u Posavini te po kotlinama gorskih krajeva. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20 °C.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje uglavnom suho i djelomice sunčano te i dalje relativno toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla ili niski oblaci. Oblačnije na dijelu sjevernog Jadrana, osobito na širem riječkom području gdje će pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, do umjerenog jugozapadnjaka bit će u gorju i na sjeverozapadu unutrašnjosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C. Najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C.

Na Jadranu u ponedjeljak vjetar uglavnom slab promjenljiva smjera, u utorak će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, u srijedu i bura.

  • +5
Prognoza vremena od 11. do 17. studenog Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ