REKORDAN PROMET

Do 16 sati u Split sletjelo 58 zrakoplova

18.07.2009 u 18:21

Bionic
Reading

U splitskoj zračnoj luci danas do 16 sati sletjelo je 58 zrakoplova, a do ponoći će sletjeti još 36 te će ukupan promet putnika u dolasku i odlasku biti veći od 18 tisuća, što je dosadašnji rekordni promet u jednom danu ove godine, doznaje Hina od voditelja prometa u smjeni splitske zračne luke Dragana Peljića

Peljić je pojasnio da će ukupno sletjeti 84 velika komercijalna zrakoplova i 10 malih privatnih. Po njegovim riječima, u splitsku zračnu luku danas slijeću zrakoplovi iz cijele Eurpe, a najviše ih je iz skandinavskih zemalja te Njemačke i Velike Britanije.

I u splitskoj trajeknoj luci danas je najmasovniji promet putnika u jednom danu ove godine. 'Tijekom dana i večeras do ponoći osigurali smo 40 trajektnih i katamaranskih linija iz splitske trajekne luke za srednjedalmatinske otoke u oba smjera. Zbog masovna priljeva putnika, tijekom dana smo bili prinuđeni uvesti dva dodatna trajektna isplovljavanja Split-Supetar u oba smjera', doznaje se od koordinatora Jadrolinijina plovnog područja Split Ante Mrvice.

Po njegovim riječima, kroz splitsku trajektnu luku do ponoći će se ostvariti promet od oko 28.000 putnika i 5.000 vozila u oba smjera, što je, kako je naglasio, najveći promet u jednom danu ove godine.

'Imamo informacije da se u predvečernjim satima prometnicama pojačava priljev vozila u smjeru Splita, pa bude li potrebno uvest ćemo i dodatna izvanredna trajektna isplovljavanja za srednjedalmatinske otoke tijekom noći', kazao je Mrvica.