IZ 'ZDRAVSTVENOG' UPOZORAVAJU

'Djelatnici HZZO-a ne kucaju na vrata. To su prevaranti'

12.05.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate na kućnim adresama građana

Prošloga tjedna je u mjestu u okolici Našica opljačkana starica kojoj su se dvije osobe predstavile kao djelatnice HZZO-a nudeći masažu, a pri tome joj ukrale mirovinu.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.


'Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji', kažu u priopćenju.