TRICK OR TREAT

Djeci za Halloween kokain umjesto slatkiša

02.11.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Djeca koja su u srijedu navečer proslavljala Halloween u mjestu Roytonu na sjeveru Engleske, na dar dobila puno više nego što je uobičajeno, naime umjesto tradicionalnog poklona - slatkiša dobili su - kokain, izvijestila je u četvrtak policija

Za posjedovanje droga optužen je i uhićen 23-godišnjak pošto su roditelji u plastičnim vrećicama među darovima što ih djeca dobiju kad za vrijeme Halloweena idu od kuće do kuće, pronašli kokain.

Vrećice s kokainom odmah su odnesene u policijsku postaju u Roytonu, nedaleko od Manchestera. 'U njima je bio bijeli prašak, a nakon analize policija je potvrdila da je riječ o kokainu', objavila je policija.

Zapovjednica policije u Manchesteru Catherine Hankinson rekla je kako su roditelji i policija brzo reagirali i da je to bio izoliran izgred.

U Noći vještica običaj je da djeca maskirana u princeze, vile, vještice, gusare, supermene ili kraljeve zakucaju na vrata susjeda uz 'prijetnju' - 'Slatkiš ili magija!' (trick-or-treat) te od susjeda tradicionalno dobiju slatkiše.