EPILOG U PULI

Dječaci izmislili da ih je napala maloljetnička banda

22.03.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Dvojica pulskih 12-godišnjaka izmislila su priču da ih je prošlog tjedna, to jest 12. ožujka, na povratku iz škole napala skupina maloljetnih nasilnika. Dječaci, budući da su imali i porezotine po nogama, uspjeli su uvjeriti roditelje da su doista bili žrtve nešto starijih nasilnih dječaka koji su ih navodno napali zbog novca te im prijetili smrću

Kako su tvrdili dječaci, skupina od pet, šest mladića u dobi između 14 i 16 godina presrela ih je oko 15 sati u Gajevoj ulici. Na parkiralištu kod vojarne Karlo Rojc mladići su dvojicu

12-godišnjaka fizički napali tražeći od njih novac. Budući da dječaci kod sebe nisu imali nikakav novac, mladići su ih 'iscipelarili', a zatim i zarezali staklom razbijenih boca po nogama, zaprijetivši im da će ih sljedeći put ubiti ako ih zateknu bez novca. Ogorčeni roditelji događaj su prijavili pulskoj policiji.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare PU istarske istaknuto je da je istraživanje ovog slučaja odmah postalo prioritet pulske policije, čiji su službenici intenzivno radili na utvrđivanju počinitelja napada te je sveobuhvatno kriminalističko istraživanje dovršeno jučerašnjeg dana.

'Istraživanjem je utvrđeno da se događaj, koji je prošlog ponedjeljka prijavljen policiji i koji je uznemirio građane Pule, nije dogodio, odnosno da su dvojica dječaka izmislila cijelu priču, sami se ozlijedivši. O svemu utvrđenom proslijedit će se izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Puli', rečeno je u PU istarskoj.