ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

'Dinamovi igrači imaju premijerkine slike u sobama'

23.09.2010 u 11:39

Bionic
Reading

'HDZ je više u Dinamovom želucu nego u srcu', rekao je na današnjoj sjednici Skupštine Grada Zagreba zastupnik SDP-a Marin Knezović, podsjećajući da je u novom statutu Dinama Upravi i igračima zabranjen politički angažman

Marin Knezović se zapitao kada će Grad prestati financirati Dinamo, čija Uprava i igrači sudjeluju u HDZ-ovim izbornim kampanjama. 'Cufre ima poster premijerke u svojoj sobi, Slepička se bavi proučavanjem 'Bespuća povijesne zbiljnosti', dok Sammir na noćnom ormariću ima slike ministara', rekao je SDP-ovac, na što mu je gradonačelnik Milan Bandić odgovorio: 'Nisu samo sportaši Dinama sudjelovali u političkim kampanjama, iako je moj stav da svi oni moraju govoriti jezikom sporta, a ne politike. Ja javno prisežem da će, tko god preuzme Dinamo, imati podršku Grada kao i sadašnja uprava.'

Čović: Kandidati za direktora podružnica ne mogu biti javni

Zašto Holding nudi najskuplje radove?

To je pitanje postavio HDZ-ov zastupnik Jasen Mesić. Naime, završeno je 200-tinjak malih komunalnih radova u Zagrebu, a na natječajima je najskuplje ponude dao upravo Zagrebački holding.

'Kako Holding neće propasti ako u vašem matičnom gradu, u kojem vas građani hrane, možete biti najskuplji. Čime to pravdate i ne namjeravate li valjda na tom zarađivati?', pitao je Mesić Čovića.

On se pak opravdava da su usluge koje nude podružnice Holdinga daleko kvalitetnije od, naprimjer, onih malih tvrtki: 'Manja tvrtka može pokositi jedan travnjak, ali samo Zrinjevac može pokositi sve travnjake u gradu tako kvalitetno', zaključio je Čović.

Izbor direktora podružnica Zagrebačkog holdinga nije ni blizu svome kraju, iako je natječaj raspisan krajem svibnja. Zastupnica Ivan Mlinar Horvat zapitala se bi li barem gradski zastupnici trebali biti upoznati s imenima osoba koje su aplicirale za direktorska mjesta te s tijekom natječaja.

Šef Holdinga Ivo Čović pojasnio je da je natječaj za direktore podružnica vruć krumpir te da Holding nije bio obavezan raspisati ga. Čović kaže da je teško na temelju životopisa kandidata, od kojih su se neki prijavili za sva direktorska mjesta, ocijeniti koji je dobar.

Rekao je da se Uprava usuglasila oko imena kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja te da će to izglasati na jednoj od sljedećih sjednica.

No objava imena kandidata bila bi protivna zakonu. 'Svi oni negdje rade. Kako bi bilo da njihovi poslodavci saznaju da traže drugi posao', zaključio je Čović.

Avenija Gojka Šuška

Inicijativa za preimenovanje Avenije Gojka Šuška u Aleju izviđača u Zagrebu je postala prvoklasno političko pitanje. Nenad Matić iz HSS-a pita se zašto nije provedena anketa o promjeni imena među samim stanovnicima te ulice, kao što je to bila ranija praksa prilikom preimenovanja ulica.

Bandić je naglasio da on nije nadležan za preimenovanje ulica, no da je njegov osobni stav prema preimenovanju te avenije u Dubravi negativan.

'Žalosno je da mi mijenjamo imena ključnog ratnog ministra. Ako to bude tako, onda ćemo uskoro mijenjati i ime Trga Franje Tuđmana', rekao je gradonačelnik koji je potvrdio da se sastao i s predstavnicima zagrebačke HVIDRA-e.