UTUČENI SAMMIR

Dinamovci se provezli gradom kao kraljevi te zbunili turistkinje!

10.05.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Dan nakon osvajanja Kupa Hrvatske nogometaši Dinama kraljevski su proslavili osvajanje dvostruke krune na zaista originalan način – vožnjom centrom Zagreba u turističkom autobusu

Jedanaest igrača Dinama ukrcalo se u turistički autobus iz kojeg su treštale sve pjesme posvećene Dinamu, a kada je City Tour autobus na ruti Kaptol - Zrinjevac – Glavni kolodvor – Mažuranićev trg – Katarinin trg – Ilirski trg, oko 12.30 sati stigao u strogi centar grada na Zrinjevac – zajedno sa igračima koji su dijelili šampionske majice (prednjačili su Ibanez, Pokrivač, Krstanović i Rukavina) fotografirali su se navijači i pomalo zbunjeni turisti.

Tako su u autobus ušle i djevojke iz Japana koje su - kada su od prolaznika doznale kako je riječ o nogometašima Dinama koji su igrali u Ligi Prvaka protiv velikog Real Madrida – pohitale na fotografiranje.

Najtraženiji je od igrača bio najviši - Ivan Krstanović što se i vidi na fotografijama (obavezno pogledajte našu galeriju!).

Najraspoloženiji među igračima svakako je bio Šibenčanin Ante Rukavina koji je neviđenom preciznošću kroz otvoreni krov autobusa bacao majice.
'One cure tamo su lijepe, čekaj da njima bacim koju majicu', rekao je Rukavina koji - iako se ove sezone nije naigrao - nije skidao osmijeh s lica.

'Pa što ću, da budem tužan, a osvojili smo duplu krunu? Žao mi je što se nisam puno naigrao u posljednjim utakmicama, ali to će mi biti motiv za sljedeću sezonu da se vrhunski spremim i nametnem treneru. Ono što sam igrao bilo je solidno i sada već razmišljamo o kvalifikacijama za Ligu prvaka', rekao nam je Rukavina.

Jerko Leko nam je rekao kako je nešto slično doživio samo u Kijevu kada je osvajao trofeje s ukrajinskim Dinamom.

'Meni kao dečku iz Zagreba ovo je nešto posebno, uživancija je kada vidiš kako ljudi vole Dinamo i drago mi je da se ovako možemo odužiti građanima. Lijepo je na ovakav način proslaviti duplu krunu - koja mi je inače prva dupla kruna u karijeri', rekao nam je Leko.

Navijači i Zagrepčani koji su se zatekli na obaveznim stanicama turističkog autobusa igrači Dinama su poklonili majicu, podijelili koji autogram, a mnogi su se za uspomenu i fotografirali s njima.

'Ovo je stvarno lijep osjećaj jer se družimo s navijačima, dijelimo majice i volio bih da ovoga ima češće', rekao nam je najmlađi član Dinama u autobusu Mateo Kovačić koji će utakmicu finala kupa u zagrebu još dugo pamtiti.

'Uz nastup u Ligi prvaka protiv Reala to finale protiv osijeka mi je najdraža utakmica u karijeri. Zabio sam gol i tog ću se trenutka zauvijek sjećati', dodao je Kovačić koji ni sam ne može vjerovati kakvu je priliku i minutažu dobio u svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni.

Jedini koji gotovo na niti jednoj stanici nije izlazio iz autobusa je bio Brazilac s hrvatskom putovnicom Sammir koji na pitanje kako se osjeća rekao: 'Kaj' Nemam komentara'.

Očito ga je vijest kako se nije našao na širem popisu izbornika Hrvatske Slavena Bilića dotukla jer se nadao kako bi upravo preko 'kockastih' mogao doći do nekog velikog europskog kluba.