VRATIO SE ALISPAHIĆ

Dinamo u završnici slomio čvrste Splićane

18.11.2011 u 19:53

Bionic
Reading

Dinamo je u derbiju 15. kola MAXtv Prve lige s 3:0 slavio u Splitu kod istoimenog domaćina. Tko nije gledao dvoboj, lako može doći do zaključka da su plavi s lakoćom svladali crvene. No nije bilo tako

U prvom poluvremenu jedine zanimljivosti nudile su tribine. Domaći navijači i pristigli BBB-i prigodnim su transparentima odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, dok se na terenu nije imalo puno za vidjeti. Alispahić s jedne i Hrgović s druge strane upisali su po jedan snažan udarac, no oba su promašila okvire gola.

Križanac, koji je igrao pod blokadom, vodio je domaću obranu i Dinamo je izgledao sasvim neopasno. U nastavku se, nakon ulaska Vide, krvna slika prvaka znatno poboljšala, no golova nije bilo sve do 67. minute.

Tada je Ibanez uspio ubaciti za Beqiraja koji je sjajnim prebacivanjem zabio prvi gol, ali ostaje bojazan da je sudac propustio svirati zaleđe. Kada dođe snimka, i ta bi se dilema trebala otkloniti.

Dvije minute kasnije Budiša je zaradio drugi žuti karton i Split je s igračem i golom manje postao lak zalogaj za Dinamo. Drugi gol došao je u 78. minuti, kada je Ibanez divnim lobom pogodio od grede, a konačan rezultat postavio je Domagoj Vida golom glavom dvije minute poslije.

Za taj mu je gol asistirao Mehmed Alispahić koji se na terene vratio nakon teškog loma ruke u utakmici protiv Helsinkija tijekom ljeta. Dinamu slijedi gostovanje u Madridu kod slavnog Reala.