PRIPREME U PORTUGALU

Dinamo s 'pola gasa' dobio Odense 3:1

29.01.2012 u 22:50

Bionic
Reading

U svom prvom nastupu u Atlantic kupu u Portugalu zagrebački Dinamo je s pola snage i bez puno standardnih prvotimaca dobio danski Odense 3:1

Dinamo u Atlantic kupu

Samo preko MAXtv-a moći ćete na kanalima Arenasporta gledati sve Dinamove dvoboje u Atlantic cupu. U srijedu u 18 sati slijedi ogled sa švedskim Helsingborgom, a iduću nedjelju, opet u 18 sati, s još jednim danskim predstavnikom, Midtjyllandom. Plasira li se u finale, Dinamo će ga igrati u utorak u 18 sati.

Zagrebački Dinamo nalazi se u Portugalu na pripremama za nastavak sezone i tamo je u nedjelju navečer igrao prvu utakmicu Atlantic kupa protiv danskog viceprvaka Odensea. Bila je to laka utakmica za 'modre' koji su odigrali znatno oslabljeni neigranjem nekolicine prvotimaca, poput Sammira i Rukavine, a trener Ante Čačić dao je priliku i igračima koji su dosad bili u drugom planu.

Dinamo je pobijedio 3:1, no dojma smo da je mogao pobijediti s razlikom kojom je htio. Utakmica je jako nalikovala na onu koju su 'modri' odigrali na Santiago Bernabeuu u Ligi prvaka, samo je u ulozi Reala bio upravo 'modri' sastav.

Dinamo - Odense 3:1 (3:0)

1:0 Sylvestr (21)
2:0 Sylvestr (22)
3:0 Tomečak (33)
3:1 Reginiussen (86)

Dinamo je poveo već nakon 20-ak minuta igre. Sylvestr je prvo u 20. minuti bez učinka pucao prema golu njemačkog golmana Wesselsa, no u iduće dvije minute još je dvaput zapucao i oba puta pogodio njegovu mrežu.

I u nastavku susreta 'modri' su dominirali te okomitim loptama i izvrsnim tempom doslovce lomili kralježnicu obrane Odensea, a na 3:0 povisio je u 31. minuti Tomečak nakon očajnog ispucavanja golmana danske momčadi. Dinamo je doslovce kaznio sve pogreške suparnika, uz dodatak da je bilo još nekoliko prilika koje su 'modri' napadači zapucali.

U drugom dijelu Dinamo je snizio tempo, igrajući upravo onoliko koliko je potrebno za mirno dovršenje utakmice, no jedan 'zalutali metak' ipak je potkraj odsjeo u mreži Zagrepčana.

Čačić je na travnjak poslao Kelavu, Vrsaljka, Tonela, Vidu, Ibaneza, Callela, Kovačića, Badelja, Tomečaka, Sylvestra i Krstanovića, a u drugom dijelu još su igrali Alispahić, Beqiraj, Šimunić, Pokrivač, Pivarić, Bišćan, Špehar i pričuvni golman Mitrović.

Iduću utakmicu Dinamo će igrati u srijedu protiv Helsingborga, a 5. veljače i protiv Midtyllanda.