ZAVRŠEN JUBILEJ

Dinamo nakon drame preko Hajduka do Ramljaka

10.06.2012 u 13:11

Bionic
Reading

Dinamo je pred oko 2.500 gledatelja nakon lutrije penala svladao Hajduk sa 5:4 (1:1; 1:0) i tako osvojio deseto izdanje memorijalnog turnira Mladen Ramljak

Dinamo je poveo nakon deset minuta igre kada je Prce srušio Halilovića, a kapetan Dinama Jozo Šimunović iz penala svladao Fabjana Tomića. Idućih 25 minuta solo prodorima je obilježio Alen Halilović, a u 37. minuti Miro Kovačić je dobro dočekao odbijanac i spremio ga u Dinamovu mrežu.

Već u idućem napadu sudac Fran Jović, na čije suđenje su Hajdukovci u prvom dijelu ironično pljeskali, zbog drugog žutog kartona isključio je Alena Deanovića i Hajduk je u drugi dio ušao s igračem manje. U nastavku su ostali i bez svog kreatora Tonćija Mujana koji je prilikom pada ozljedio rame.

Dva dana ranije s desetoricom su u šahu držali moćnu Valenciju, a i u finalu su pokazali da su i s pretežno kadetskom momčadi fizički ravnopravni nešto starijim protivnicima.

U drugom dijelu viđeno je manje nogometa, ali brojčano nadmoćni Dinamo imaoje bolje prilike za pobjedu. Ipak, razgoropadio se sjajni Hajdukov vratar Fabjan Tomić koji je skinuo klasične zicere Ivančiću, Alviru i Matiji Čakarunu. Golova više nije bilo i Hajduk je u svom trećem finalu Ramljaka drugi put došao do penala.

No, iako su nakon tri serije vodili sa 2:1, do prvog trofeja nisu došli. Tomić je obranio dva penala (Pavičić, Halilović), ali briljirao je i Dinamov 'portir' Marko Mikulić koji je obranio udarce Kušete, Prcea i Bašića. Za Dinamo su zabijali Šimunović, Alvir Špehar i Prenga, a za Hajduk su točni bili Pašalić, Hajder i Cipetić

Najboljim vratarom proglašen je Hajdukovac Fabjan Tomić, najbolji srijelac je s pet golova napadač Valencije Garcia, a najbolji igrač je Dinamov vođa na terenu Domagoj Pavičić, koji je u utorak primio i nagradu za najboljeg igrača juniorske lige.

Rezultati:

za 7. mjesto - Dinamo K - Betis 1:1 (6:5)
za 5. mjesto - Bucaspor - Espanyol 2:1
za 3. mjesto - Valencia - Dinamo M. 2:0
finale: Dinamo ZG - Hajduk 1:1 (5:4)