ZAGREB PA TURSKA

Dinamo krenuo s pripremama, otpisani Calello i Carrasco!

07.01.2013 u 15:59

Bionic
Reading

Nakon mjesec dana stanke i zimskog godišnjeg odmora u ponedjeljak, 7. siječnja nogometaši Dinama započeli su s pripremama za nastavak sezone

Kao lokacija prvog treninga te prozivke igrača sedmerostrukog uzastopnog prvaka države određeno je igralište NK Radnik iz Sesveta, predgrađa Zagreba. Razlog je taj što se obavljaju radovi u unutrašnjosti južne tribine s naglaskom na svlačionice.

Osim što se na prozivci pojavio bivši kapetan Jerko Leko vijest dana svakako je što se na prvom treningu nije pojavio niti jedan igrač iz Južne Amerike. Kako doznajemo Sammir i Luis Ibañez svoj su izostanak opravdali problemima s kupnjom karte za avion jer je po prvom planu Dinamo trebao ići na pripreme u Brazil (naknadno su otkazane), a prestala dva igrača iz Južne Amerike, Argentinac Adrian Calello i Bryan Carrasco, neće ići na pripreme jer se na njih više ne računa.

Tako će se treninzima priključiti od prije prekriženom Nikoli Pokrivaču.

Tako se broj imena s početka sezone značajno smanjio u zimskoj stanci jer osim dva spomenuta južnoamerikanca iz kluba su podsjećamo otišli Portugalac Tonel, zatim Domagoj Vida (prodan u Dinamo Kijev), zatim Mehmet Alispahić (Rijeka) te mladi golman Ante Mrmić.

Dodajmo kako su od novih igrača na prvi trening očekivano došli Said Husejinović, zatim dva mlada napadača Kolar i Brodić te defanzivci Šimunović i Čalušić (potonji je prebačen iz Dinamova drugoligaškog pogona, Radnika iz Sesveta).

Trener Krunoslav Jurčić i njegovi pomoćnici s igračima će dva dana raditi u Zagrebu, a potom momčad kreće na pripreme u Tursku gdje će odigrati čak pet pripremnih utakmica. Iz Turske se vraćaju 25. siječnja nakon čega slijedi hercegovački dio priprema tj. utakmice u Čapljini i Širokom brijegu.