VELIKA PREKRETNICA

Dinamo bez Sammira uopće ne izgleda loše

03.02.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Najavio je Dinamov trener Ante Čačić kako već tijekom proljeća od svoje momčadi očekuje da blista u najljepšim proljetnim bojama. Za sada je na dobrom 'prolaznom vremenu', ali s jednim problemom tek će se morati suočiti

Brazilac s hrvatskom putovnicom Jorge Sammir Cruz Campos je nakon prosinačkog dolaska u Brazil izgledao kao blažen. Napokon je zagrlio sinčića Nou, gledao ga kako raste i onda se bio primoran vratiti u hladni Zagreb. Bez njega i njegove majke. Dinamo bi, uspije li isposlovati dolazak njih dvoje u Hrvatsku, napravio potencijalno ogroman posao.

Vahinim rječnikom, Sammir je od povratka iz toplog Brazila odvojen od svojih najdražih - postao 'visibaba'. Ne govori, ne sluša, ne smije se... Zbog nekoliko sitnih ozljeda niti ne trenira punom snagom i nema još nastupa na ovim pripremama. Prolazi svoju unutarnju katarzu i trenutačno ne izgleda kao čovjek koji će blistati u proljetnim bojama. Dapače, posljednji crnoputi igrač na Čačićevom popisu (na Chagu se trenutačno ne računa) kao da je uvenuo.

Bez njega, iako su u pitanju samo pripremni ogledi, momčad funkcionira prilično dobro. Ljevonogi Argentinac Ibanez napokon dobiva priliku u veznom redu, Kovačić i Badelj Alispahić se bori za poziciju) operiraju kroz sredinu, lopta ide prilično tečno i Sammir je u problemu. Dinamo bez njega uopće ne izgleda loše.

Naravno, Sammir u jeku snage neupitan je nositelj Dinamovih ambicija. Dovoljno je sjetiti se ključnih Dinamovih pobjeda iz zadnje dvije sezone: Malmöa, Villarreala i Bruggea. Sve ih je 'potpisao' upravo on. Ali od slave se ne živi i, ne trgne li se u vrlo kratkom roku, Sammir će ispasti i iz izbornikovih primisli za Euro 2012. - što mu je velika želja - te polako nestajati iz skautskih bilježnica.

Ako još i izgubi protektorat braće Mamić, njegova karijera može upasti u ozbiljne probleme. U travnju će napuniti 25 godina i za očekivati je da uđe u svoje najbolje i najzrelije nogometne godine. Ovo proljeće moglo bi se pokazati kao velika prekretnica u karijeri ovog brazilskog veznog igrača za kojeg su donedavno bogati klubovi nudili ozbiljan novac.

Atlantic Cup: Helsingborg - Dinamo 0:1