JOŠ MALO OD E3

Deset trailera koje vrijedi pogledati

21.06.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Spomenuti sve najavljene videoigre na sajmu E3 je nemoguće, no izdvojili smo deset najzanimljivijih promotivnih videa

Prije nego što krenemo, moramo naglasiti da u nastavku ne govorimo o najzanimljivijim videoigrama jer svakome se sviđa nešto drugo, već o najkvalitetnijim promotivnim trailerima koje su autori spremili za sajam E3. Deset pokaznih video zapisa koji slijede prikazuju svu maštovitost programera i premda na kraju možda ispadne da igre koje promoviraju ispadnu prosječne ili loše, nikome ne bi trebalo biti žao što je odvojio nekoliko minuta za gledanje.

Driver: San Francisco

Dugotrajna franšiza je nakon početnog uspjeha zapala u velike probleme i prosječnost iz koje nikako da izađe. Dapače, kritičari su prognozirali da više nećemo čuti za Driver, no Ubisoft očito ima drugačije planove. Iduće godine sprema nam Driver: San Francisco u kojem kao privatni detektiv John Tanner pokušavamo razotkriti šefa kriminalne organizacije. U tu svrhu koristit ćemo brojna vozila (licencirana, dakako) i nešto vatrenog oružja.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Premda objavljen desetak dana prije E3-a, trailer novog Harryja Pottera zaslužuje da ga se spomene. Harry Potter and the Deathly Hallows stiže ove jeseni i prema prikazanom riječ je o drugačijem, mnogo mračnijem ugođaju od onog na koje smo navikli u igrama o mladom čarobnjaku i njegovim prijateljima. Gledajući video vrlo je lako zamisliti da Harry umjesto štapića u rukama drži kakvu strojnicu velikog kalibra, no niti ovako ne izgleda nimalo loše - naprotiv!

Star Wars: Force Unleashed 2

Prethodnik je bio prosječan, iako ne sumnjamo da je zbog tematike ostvario odličnu prodaju, tako da o kvaliteti nastavka trenutno ne želimo govoriti. Ali želimo o traileru koji ga promovira jer je riječ o jednoj od najboljih montiranih borbi u svijetu Star Warsa, bez obzira govorimo li o videoigrama, filmovima ili crtanom serijalu Clone Wars. Osim toga, u njemu se pojavljuje Darth Vader (iako na kratko) što bi trebao biti dovoljan razlog za gledanje.

Deus Ex Human Revolution

Stariji igrači još uvijek na sva usta hvale Deus Ex kao najbolji cyberpunk RPG svih vremena, a Eidos naveliko sprema novo poglavlje Deus Ex Human Revolution. Sama priča je klasična: budućnost, neredi, organ reda koji otkriva korupciju i upletenost vlade. U takvom okruženju bi običan čovjek teško opstao, no naš će junak biti osnažen brojnim implantatima - ne govorimo o silikonskim usnama i grudima, već o biomehaničkim poboljšanjima. Jedva čekamo!

Just Dance 2

Ratnički tipovi kakvi jesmo, ipak nađemo vremena i za razonodu, točnije mirnije videoigre u kojima se ne puca, ne istrebljuju se vanzemaljci i nema nasilja ikakve vrste. Jedan od takvih je i Just Dance 2 za Wii koji će nas prema svemu sudeći dobro oznojiti i pomoći nam da ispušemo 'šlaufove' nagomilane od neprekidnog sjedenja pred monitorima. Video je vrlo zabavan, lepršav i veseo i, naravno, potpuno drugačiji od ostalih koje spominjemo u ovom tekstu.

F.E.A.R. 3

Legenda kaže da su čak i najhrabriji barem jednom skočili iz stolca igrajući F.E.A.R. u što u potpunosti vjerujemo s obzirom da nam se i samima to često događalo. Ove jeseni stiže treći nastavak ovog akcijskog pucačkog horor serijala kojeg smo obožavali, a prema promotivnom videu prikazivanom tijekom sajma E3, očekuje nas mnogo više akcije i malo manje straha. Koliko je to dobro ili loše, saznat ćemo za nekoliko mjeseci, a dotada pogledajte trailer.

Need for Speed Hot Pursuit

Nismo ni sumnjali da Need for Speed neće živjeti vječno, no iznenadilo nas je što je Electronic Arts novom nastavku odlučio dodijeliti od ranije poznato ime. Doduše, kad bolje razmislimo ima smisla obzirom da osnovu igrivosti čini naganjanje loših i dobrih momaka (u plavom), a koju ćemo stranu odabrati ovisi samo o tome što u virtualnom svijetu želimo biti. Need for Speed Hot Pursuit stiže na tržište krajem godine i nema sumnje da će biti veliki hit.

Tron Evolution: The Video Game

Stariji igrači još uvijek pamte film Tron koji nakon 28 godina napokon dobiva nastavak Tron: Legacy, a potonji pak i vlastitu videoigru Tron Evolution. Zašto se ne zovu jednako, nemamo pojma, no nije ni važno obzirom da nas zanima igrivost, a ona je prema traileru s E3-a više nego zanimljiva. Oduvijek smo željeli 'zajahati' virtualni motor i presjeći put protivnicima, no da bismo to i ostvarili makar u videoigri, pričekat ćemo još nekoliko mjeseci.

Metal Gear Solid Rising

Poznati ekskluzivni serijal za PlayStation u svom novom izdanju osim za PlayStation 3 stiže i za PC, te za Xbox 360. Igrači se bune, no očito je Xbox 360 postao previše popularan da bi ga se zanemarilo kao izvor dodatne zarade. Promotivni video u prvom dijelu izgleda zabavno, no ono što nam se posebno svidjelo je drugi dio koji prikazuje na koji način kontroliramo udarce. Doslovce je sve moguće isjeći na komadiće, pa bila to lubenica ili dijelovi protivnika.



Medal of Honor MP

Dok jedni rade solo kampanju novog Medal of Honor, DICE se brine za multiplayer koji smo obožavali u njihovom posljednjem Battlefieldu: Bad Company 2. Ovaj put posjetit ćemo razne dijelove Afganistana u kojem nas očekuje opako nadmudrivanje s ljubiteljima mrežnih pucačina, a prema pokaznom videu kreiranom specijalno za E3, itekako je primjetno da se igra oslanja na provjereni mehanizam Bad Companya. Bez brige, nemamo ništa protiv, upravo suprotno, pozdravljamo takvu odluku.

Svakako pogledajte i našu E3 REPORTAŽU koja se nalazi ovdje