'ZOVITE HITNU, SRCE ĆE MI STATI'

Deložiranu umirovljenicu iznosili iz stana, muž joj ozlijeđen

16.01.2014 u 15:06

  • +3

Deložacija u Karlovcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KAportal

Bionic
Reading

'Zovite novinare i Hitnu, molim vas! Čujete me? Molim vas k’o Boga, zovite Hitnu, srce će mi stati', odzvanjali su jutros hodnikom ispred stana u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Karlovcu, vapaji Mirke Margeta-Ozimec koja je zajedno sa suprugom deložirana iz stana

Točno u devet sati počela je mučna deložacija bračnog para, umirovljenika Mirke i Ivana Ozimeca iz stana na 8. katu jer ga nisu ispraznili i prepustili novom vlasniku. Sudska ovršiteljica i policija molili su ih da napuste stan, objašnjavali da je sudsko rješenje takvo i da ga oni samo provode, no supružnici to svojevoljno nisu željeli učiniti, javlja KAportal

'Nemojte mi stiskati ruke! Što radite to? Zovite mi Hitnu! Imam problema s tlakom… Nemojte mi Ivicu dirati? Tko je lupio moga Ivicu? Zašto ga lupate nogom? On ima bolesno srce! Nemojte mi ruke dirat’! Skinite mi ovo su ruku, lijepo vas molim', govorila je Mirka Margeta-Ozimec.


Policajci su je uskoro iznijeli iz stana i odnijeli u dizalo, pa u policijski kombi. Vratili su se potom po njena supruga. Imao je lisice na rukama, kao i ona, ali i okrvavljenu glavu. U pratnji policije, sam je ušao u dizalo, izašao iz zgrade, ušao u kombi.

A, po riječima Mirke Margeta-Ozimec, bez stana su ostali jer su, zbog pozajmice koja je trebala njihovu sinu, s muškarcem iz Zagreba potpisali, umjesto hipoteke na stan, kupoprodajni ugovor. Tvrdi da je sin tu pozajmicu vratio, ali oni stan nisu dobili natrag. Ovršni postupak završio je prisilnim iseljenjem.

Više pročitajte ovdje