U GRADU NEMA JASLICA

Delničanke kod suca za prekršaje jer im djecu čuvaju 'tete na crno'

18.04.2012 u 20:33

Bionic
Reading

Dvadesetak žena, od kojih većina majki s djecom jasličke dobi, danas su u delničkoj Gradskoj upravi iskazale nezadovoljstvo zbog nedostatka mjesta u vrtićima i jaslicama te zbog inspekcijskog nadzora kojim je utvrđeno da im osobe koje nemaju registriranu djelatnost ne smiju čuvati djecu

Mirni prosvjed potaknut je inspekcijskim nadzorom u kući jedne od žena koje na delničkom području čuvaju djecu u svojim prostorijama i kojoj je zabranjen daljnji rad.

Zamjenica gradonačelnika Delnica Maja Kezele potvrdila je za Hinu da je danas razgovarala s nezadovoljnim majkama te je rekla da su je posjetile majke djece u dobi od jedne do tri godine koje su povremeno vodile djecu na čuvanje jednoj privatnoj osobi.

Toj je ženi, navodno nakon anonimne dojave, u petak na vrata zakucala inspekcija, rekla je, dodajući kako barem polovica majki nakon toga nije išla na posao.

Zamjenica gradonačelnika Delnica Maja Kezele još je istaknula kako u Gorskom kotaru, gdje je izražen problem depopulacije, nema nijedne ustanove za smještaj djece u dobi od jedne tri godine, da Gradska uprava namjerava proširiti vrtić za jasličku skupinu, ali nema novca da to ostvari.

Navela je da se ipak 'intenzivno radi na tome da se sva djeca čiji roditelji rade legalno smjeste u postojeće ustanove' te da se, osim mogućnosti financiranja iz Europske unije, traži i mogućnost uređenja dodatnog prostora za jaslice u sklopu vrtića.