DIJELIMO ULAZNICE

Deboto - zavodljivi festival glazbe i gastronomije

03.06.2015 u 10:29

Bionic
Reading

Jedan od mnogobrojnih glazbenih festivala koji bi valjalo posjetiti ovoga ljeta je zasigurno Deboto - festival koji pikira odraslu publiku naklonjenu modernim jazz, world music i electronic ritmovima, ukusnoj spizi i dobroj kapljici.


Prekrasan Šibenik, jedan od onih gradova na Jadranu, koji se iz godine u godinu se sve više budi, zahvaljujući glazbenim inicijativama, ponajprije Terraneu, Super uhu, a po novome i Deboto festivalu

Novo restaurirana šibenska Tvrđava Sv. Mihovila, širom je otvorila svoja vrata zanimljivim i jedinstvenim događanjima, pa tako i Deboto festivalu koji je pomno osmislio zavodljivi trodnevni program, od 05-07. lipnja, za glazbene i gastro hedoniste.

Uz izuzetne glazbenike, posjetitelji će moći okusiti i gastro / eno ponudu šibenske županije, te provesti vikend u odličnoj zabavi za odraslu publiku.



Deboto Festival

U okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj na Deboto festival dolaze:

Anders Sicre

Ruba Kpo

Saint James


Osim francuskih gostiju, stiže i Olivier Cavaller - francuski katalonac koji uspješno spaja svoje ljubavi prema filmu, glazbi i fotografiji.


Deboto
lista izvođača:

Omar (UK)

Hailu Mergia Trio (Etipopija)

Mangroove (Hrvatska)

Rainer Trueby (Njemačka)

Alex Barck / Jazzanova (Njemačka)

Eddy Ramich (Hrvatska)

Tom Wieland (Austrija)

Eddy & Dus / Matija Dedić (Hrvatska)

I brojni drugi šibenski DJ-i i glazbenici...

Osim glazbene, Deboto festival u Šibenik dovodi i recentnu umjetničku produkciju! Betonska skulptura Inflatable realities, umjetničkog tandema koji čine Damir Žižić i Kristian Kožul, prije postavljanja u stalnom postavu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, dolazi na Malu ložu u Šibeniku u sklopu Deboto festivala. Ovo je jedinstvena prilika za građane Šibenika i njihove goste da vide rad iz recentne hrvatske suvremene umjetničke prakse. Skulptura je jedinstveni vizualni rad, osmišljen kao hrpa plažnih rekvizita izlivenih u betonu i teška preko 1500 kilograma!



Osim sjajne glazbene kulise, svim lokacijama je zajednička i pomno birana ponuda hrane i pića. Uz izvrsna lokalna vina vinara iz šibenskog kraja, nudit će se i lokalizirane varijacije klasičnih koktela, domaće rakije i dalmatinske delicije.

Riječ deboto u nazivu festivala u dalmatinskom žargonu znači skoro i najbolje opisuje želju organizatora da čitavo događanje ima opuštenu atmosferu neformalnog druženja - skoro festival.

Detalje o festivalu potražite na Facebook stranici Deboto festival. A dvoje najsretnijih ćemo nagraditi s 2x2 trodnevne ulaznice za festival. Objavu potražite na Instagram profilu ModaKomoda