PISMA IZ BRODOSPLITA

Debeljak traži od liječnika da radnike ne puštaju na bolovanje!

Bionic
Reading

Liječnici obiteljske medicine s područja Splita, Trogira i Omiša, ukupno njih 157 dobili su u svoje poštanske sandučiće pisma iz Sektora općih poslova Brodosplita u kojima se traži da radnicima škvera koji su u otkaznom roku ne otvaraju bolovanje!

U pismu se traži da u razdoblju dok traje otkazni rok, a za kojem radnik ne radi, ne otvara bolovanje kako bi izbjegli traženje kontrole otvaranja bolovanja sukladno važećim zakonskim propisima.

'Ovo je prvi put u mojoj liječničkoj praksi da me neka tvrtka obavještava da radniku ne smijem otvoriti bolovanje. Pa tko su noni da mi to govore. Radnik u otkaznom roku ima jednaka prava kao i onda kada radi i tada može biti bolestan', kazala je za Slobodnu Dalmaciju dr. Vikica Krolo, liječnica obiteljske medicine i predsjednica Kordinacije hrvatske obiteljske medicine za Splitsko – dalmatinsku županiju.

Navela je kako su liječnici šokirani zadiranjem Brodosplita u njihov rad čime su smatraju prekoračili svoje ovlasti kako zakonske tako i moralne. Također drže kako im Uprava Brodosplita na ovaj način u fino prijeti jer u pismu navode kako su o svemu obavijestili HZZO i da će, ako se bolovanja otvore, tražiti kontrole.

U škveru, kojeg je odnedavno preuzeo Tomislav Debeljak, samo navode kako 'svi procesi koji se odvijaju u toj tvrtki odgovaraju svjetskim standardima korporativnog upravljanja'.