vremenska prognoza

Danas su mogući pljuskovi s grmljavinom, a za vikend dolazi iznenađenje

23.05.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, vrijeme je u četvrtak u zemlji

Mjestimice će u četvrtak pasti malo kiše, a poslijepodne uz jači razvoj oblaka moguć je i poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar većinom slab, na istoku umjeren, poslijepodne prolazno i jak sjeverozapadni. Duž obale uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 °C.

Za vikend većinom suho i sunčano te malo toplije. U gorju i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije popodne su tek rijetko mogući pljuskovi, pa i grmljavina.

Zatim, u nedjelju ponovno oblačnije i nestabilnije uz češću kišu, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. U unutrašnjosti vjetar većinom slab, na istoku zemlje i umjeren sjeverozapadni.

  • +4
Kiša u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Na Jadranu će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i zapadnjak te jugozapadnjak u nedjelju okrenuti na jugo.

Biometeorološka prognoza

U cijeloj zemlji će se biometeorološke prilike poboljšati i utjecat će na poboljšanje općeg stanja kod ljudi. Kronični bolesnici neće više imati tegobe uzrokovane vremenom. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja i koncentracije nego prethodnih dana, a i radni učinak će im biti bolji.