prognoza DHMZ-A

Danas oblačno s mjestimičnom kišom, u Dalmaciji pljuskovi s grmljavinom, a za vikend se pripremite za obilnije kiše

07.12.2022 u 08:38

Bionic
Reading

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, a u Dalmaciji će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U četvrtak se u nekim dijelovima Hrvatske očekuje i susnježica, a u petak i subotu obilnije kiše, prognozira DHMZ

Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom u Posavini i Lici te osobito u Dalmaciji gdje će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla. Na većem dijelu Jadrana puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu umjeren jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 na kopnu i od 13 do 16 °C na moru i u unutrašnjosti Dalmacije.

Sljedećih dana prevladavat će oblačno vrijeme s povremenom oborinom. Obilnije kiše bit će osobito u petak i subotu duž obale, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Kratkotrajno je na zapadu i sjeverozapadu unutrašnjosti u četvrtak moguća susnježica. Vjetar na kopnu slab, u petak ponegdje umjeren jugoistočni. Na Jadranu jugo, u petak u jačanju na vrlo jako i olujno, a u četvrtak će na sjevernom dijelu još prijepodne puhati bura i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u blagom porastu.

  • +27
Tuča i jaka kiša u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic