srpanj se pokolebao

Danas kiša i grmljavina, a evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

04.07.2019 u 07:24

Bionic
Reading

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Oblačnije će biti u prvom dijelu dana uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu većinom u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, dok su poslijepodne uz jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina najizgledniji u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te ponegdje u gorskim krajevima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Duž obale će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima.

Prognoza za vikend

Pretežno sunčano i vruće, ali ne i stabilno. Izolirani poslijepodnevni pljusak moguć je u petak u Dalmaciji, a u subotu na zapadu zemlje. Zatim, u nedjelju sa zapada naoblačenje s izraženijim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, u subotu umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Na Jadranu burin, popodne zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u nedjelju sjeveroistočnjak u jačanju. Na kopnu dnevna temperatura u porastu, a na Jadranu bez znatnije promjene.

Poslijepodne će u Dalmaciji vjetar prolazno okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

  • +8
Nevrijeme nad Zagrebom Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 29, na Jadranu od 31 do 35 Celzijevih stupnjeva.