NE STIGNE SVE

Damir Jelić odlazi iz Sabora

21.01.2014 u 17:21

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i karlovački gradonačelnik Damir Jelić najavio je danas da će svoj mandat u Hrvatskome saboru najkasnije do 25. svibnja prepustiti nekom drugom iz stranke jer ga dužnosti gradonačelnika i potpredsjednika HDZ-a sprječavaju u redovitijim dolascima na sjednice Sabora

'Moji kontinuirani dolasci na sjednice su nemogući i morat ću se zahvaliti i osloboditi taj prostor drugim ljudima, onima koji imaju volju i želju raditi taj posao', rekao je Jelić na redovitom susretu s karlovačkim novinarima.

'Dogovoreno je da ću do 25. svibnja ostati u Hrvatskome saboru, ali po mom bivanju u Saboru vidite da imam puno drugih poslova i to me sprječava da se jače aktiviram', dodao je Jelić. Na pitanje o odabiru među navedenim dužnostima, odgovorio je da ga je u tome 'vodilo i pitanje senzibiliteta'.


'U Saboru su mahom jako iskusni i malo stariji ljudi, koji su puno toga prošli, imaju generirana određena znanja, a dopustite da sebe još ne vidim tako', istaknuo je Jelić. Na pitanje je li u gradskom proračunu predviđena ta mogućnost, tj. hoće li biti novca za gradonačelničku plaću kada prekine status volontera, odgovorio je kako neki gradovi u plaće usmjeravaju najviše 20 posto iz proračuna, a u Karlovcu je taj postotak između sedam i osam posto, tako da problema neće biti.

Na pitanje hoće li njegovo ime biti na HDZ-ovoj listi kandidata za Europski parlament, odgovorio je da neće jer se "uz imena kao što su Plenković, Stier, Maletić, Šuica... ne osjeća kao netko tko bi više od njih pridonio interesu Hrvatske na vanjskopolitičkom planu'.

'Dakle, te motive nemam', rekao je, uz ostalo, Jelić dodavši da ga jako privlači Karlovac. 'Nekako sam u sukobu između lokalpatriotizma i nacionalnog. Uvijek imam osjećaj da moj lokalpatriotizam prevladava nad ovim širim interesima. To je i neki moj unutarnji konflikt budući da sam potpredsjednik HDZ-a na nacionalnoj razini"' istaknuo je Jelić.

Svoju okrenutost domaćim temama objasnio je tako što je na poslijediplomskom studiju studirao vanjsku politiku i došao da magistarske radnje, ali nikada nije magistrirao jer je shvatio da ga vanjska politika ne zanima. No, dodao je, na tom je studiju ipak mnogo naučio.