lokalne proslave

Dalić dovodi Thompsona i u Varaždin: Doznajte tko još nastupa na feštama u Splitu, Zadru, Miholjcu...

17.07.2018 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon velebnog, veličanstvenog dočeka srebrnih hrvatskih nogometaša u Zagrebu u utorak se pripremaju i dočeci u njihovim rodnim gradovima i mjestima stanovanja

Hrvatske nogometne reprezentativce iz Splitsko-dalmatinske županije (Lovre Kalinić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Filip Bradarić i Ivan Strinić) građani će dočekati na splitskoj Rivi u 16 sati. Kako se doznaje od Kristine Čuvalo iz Grada Splita, službeni program dočeka na Rivi počet će u 16 sati, pa se pozivaju svi građani da dođu pozdraviti Vatrene 'onako kako samo Split i Dalmacija znaju', a tko može, neka im brodicama izađe u susret ispred Gradske luke.

Pošaljite nam vaše fotografije!

Ako idete na doček nogometaša u vašem mjestu, pošaljite nam fotografije i video zapise na vijesti@tportal.hr ili u komentare ove objave, a najbolje snimke ćemo objaviti sutra.

Neslužbeno se doznaje kako bi na Rivi trebali pjevati Giuliano, Dalmatino, Jole, Mate Bulić, Alen Nižetić te Ban i Diktatori, no iz Grada još nije stigla službena potvrda.

Također neslužbeno, na doček Vatrenih na Rivi trebao bi doći i premijer Andrej Plenković, koji je jutros bio na otvaranju Čiovskog mosta. Zasad je potvrđen dolazak Ivana Perišića, Ivana Strinića, Ante Rebića i Lovre Kalinića.

Perišić će nakon Splita produžiti u rodni Omiš, koji mu također sprema feštu od 19 sati. Omišani pripremaju doček Perišiću u Parku hrvatskih branitelja na nasipu Toreta.

  • +14
Zadarski Forum priprema se za doček Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Zadarski heroji doplovit će jedrenjakom

Zadar će večeras također gorjeti jer doma stiže kapetan i najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić s važnim karikama: prvim vratarom reprezentacije Danijelom Subašićem i desnim bekom Šimom Vrsaljkom te rezervnim golmanom Dominikom Livakovićem.

Program počinje u zadarskoj luci u uvali Jazine u 20 sati. Zadarski Vatreni do Foruma će doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV, javlja ezadar. U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu, pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama.

  • +17
Vatreni dolaze na Trg bana Jelačića u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Feštu će uveličati Mladen Grdović, koji je s igračima feštao i u Moskvi te u Zagrebu i čiji je hit 'Nije u šoldima sve' postao svojevrsna himna ove reprezentacije.

Poseban poziv se upućuje svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima da do 20 sati budu u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex, vodeći računa o uvjetima plovidbe i neposredne blizine lučkog područja. Nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat, piše ezadar.

doček vatrenog napadača

Slavonski Brod čeka svoga Mandžu

I Brođani će dočekati svog Marija Mandžukića, ali u srijedu navečer na glavnom gradskom Trgu Ivane Brlić-Mažuranić.

Program dočeka počinje u 17 sati, a najprije nastupa lokalni bend Dominik&Co, uz voditelja Luku Bulića. Prava slavonska fešta u srcu Slavonije započinje u 19 sati dolaskom Marija Mandžukića, kojeg će popratiti zvuci tambura TS-a Behar, nakon čega slijedi nastup Miroslava Škore, javlja portal 035portal.hr.

Kako bi svim građanima i posjetiteljima olakšao dolazak građana na doček na glavni gradski trg, Grad Slavonski Brod organizirao je besplatan javni prijevoz od 16 do 19 sati.

Dalić u Varaždinu s Thompsonom

Izbornika Zlatka Dalića očekuju na Kapucinskom trgu u Varaždinu od 19 sati. Varaždince i njihove goste uveseljavat će Zaprešić boysi, Toni Cetinski, Prljavo kazalište, Klapa Kampanel, Mejaši i Dobre vibracije, a gradonačelnik Ivan Čehok je potvrdio i dolazak Marka Perkovića Thompsona. 'Da, pozvao sam Marka i rado se odazvao, a to je bila i Dalićeva želja. On je naš prijatelj i veliki prijatelj Varaždina', rekao je Čehok za evarazdin.hr.

Sljedeći tjedan, u ponedjeljak 23. srpnja, spremaju mu doček i u njegovu rodnom Livnu u Bosni i Hercegovini.

Miholjac čeka Vidu

Domagoju Vidi spremaju pravu feštu u njegovu Donjem Miholjcu. Turistička zajednica angažirala je TS Traminac iz Donjeg Miholjca i Slavonija band, a zasvirat će i Gradska limena glazba Donjeg Miholjca. Vidi će njegovi sumještani prirediti i iznenađenje.

Karlovac za Lovrena

Svečani doček Dejana Lovrena bit će u utorak u Glazbenom paviljonu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana u Karlovcu. Program započinje u 17 sati, a dolazak karlovačkog Vatrenog očekuje se oko 18 sati.

KAportal doznaje da će se za dobro raspoloženje pobrinuti tamburaški sastav Boemi, a najavljena je i besplatna okrepa, uz fan kutak, u kojemu će se moći fotografirati s nogometnom zvijezdom hrvatske reprezentacije i engleskog Liverpoola.

Stopera Vedrana Ćorluku već su dočekali u zagrebačkom kvartu Sloboštini. Ćorluka je putem objave na Instagramu bio pozivao sve da dođu na feštu u Sloboštinu.

Za Josipa Pivarića bio je planiran doček u Svetom Ivanu Zelini, kao i za Marcela Brozovića u Velikoj Gorici u ponedjeljak, ali su otkazani jer se zagrebačka fešta dobrano otegnula.