OTVORENI BALKAN

Dajte vina, hoću lom: Vučić odveo crnogorskog i makedonskog kolegu u kafanu

17.11.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu premijera Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsjednika talijanske regije Veneto Luce Zaie otvorio je u četvrtak u Beogradu drugi međunarodni sajam vina Vinska vizija otvorenog Balkana. Nakon svečanosti otvorenja, veselo balkansko društvance uputilo se u kafanu, a Vučić je spremno objavio videosnimku druženja

Vučić i njegovi gosti poslijepodne su otvorili sajam, a tom je prilikom predsjednik Srbije rekao da njegova zemlja danas ima 467 malih vinarija, deset puta više nego prije pet godina.

Dimitar Kovačevski rekao je da Srbija i Sjeverna Makedonija 'zajedno kroče na europskom putu' te se pohvalio time da je robna razmjena sa Srbijom u zadnje dvije godine porasla za 50 posto. Crnogorski predsjednik Jakov Milatović bio je pjesnički raspoložen, izjavivši da je 'Balkan najljepši kada je otvoren'. Na otvorenju sajma videovezom obratio se i albanski premijer Edi Rama, izrazivši žaljenje zbog toga što se ne može priključiti kolegama.

  • +4
Aleksandar Vučić, Jakov Milatović i Dimitar Kovačevski na sajmu Vinska vizija otvorenog Balkana Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Kao i prošle godine, čelnici susjednih država obišli su nezanemariv broj štandova i degustirali vina proizvođača, no to im nije bilo dovoljno, pa ih je Vučić odveo u kafanu. U njoj su se družili uz taktove 'Dajte vina, hoću lom' Harisa Džinovića, a kako je to izgledalo, pogledajte na Vučićevom profilu na Instagramu.