GRMOJA NE VIDI NIŠTA SPORNO

'Da, mijenjali smo statut da zaposlimo kuma Bože Petrova. On je naš čovjek'

24.11.2016 u 13:59

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatskih voda navodno je snizilo kriterije za izbor zamjenika direktora kako bi na tu funkciju mogao doći prijatelj i kum predsjednika Sabora Bože Petrova - Mario Bukmir. Objavile su to današnje novine, a Mostov Nikola Grmoja priznaje da je to politička funkcija na koju će doći Mostov kadar

'Radi se o političkoj funkciji zamjenika direktora, to nije zapošljavanje. Podsjetio bih vas da je u prošlom sazivu na čelu Hrvatskih voda bio gospodin Đuroković iz HDZ-a, kojeg je postavio Most. To su političke funkcije, nismo zadovoljni radom Hrvatskih voda i smatramo da ima prostora za restrukturiranje, ali i za obračun s nekim koruptivnim radnjama u Hrvatskim vodama. Namjeravamo na čelnom mjestu ostaviti gospodina Đurokovića i tu pokazujemo koliko nam nije bitna stranačka pripadnost i bliskost s Mostom, ali radi kontrole namjeravamo postaviti čovjeka koji se dokazao na milijunskim projektima, što u realnom sektoru, što na europskim fondovima', kazao je Grmoja novinarima u Saboru.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija objavila je danas kako je upravno vijeće Hrvatskih voda izmijenilo statut i smanjilo kriterije za zapošljavanje kako bi se na mjesto zamjenika direktora zaposlio Mario Bukmir, inače kum predsjednika Sabora Bože Petrova. Iako je prethodno za zapošljavanje bilo potrebno imati visoku stručnu spremu te pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, ti kriteriji više ne postoje. Naime, kako pišu novine, Mario Bukmir nema visoku, nego samo višu stručnu spremu.

'Mario Bukmir ima sve kvalifikacije za posao, a navodno kumstvo s gospodinom Petrovom nema veze s tom funkcijom. On je prije nego što je postao kum gospodina Petrova vodio projekt Metković, a prije je radio u realnom sektoru. On je naš čovjek, čovjek od povjerenja koji ima sve stručne kvalifikacije', rekao je Grmoja.

'Statut je mijenjan jer želimo staviti tog čovjeka na tu poziciju. Mijenjan je statut i ranije radi postavljanja gospodina Kukića u Hrvatskim vodama, a vidim da gospodin Stazić proziva. Pogledajte koliko je puta mijenjan statut', kazao je Grmoja.

Bukmir, poručio je, dolazi na političku funkciju i kada Most ode, otići će i on.