MIRANDA IZ 'SEKSA I GRADA'

Cynthia Nixon izgubila u utrci za guvernera New Yorka

14.09.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Njujorški guverner Andrew Cuomo lako je pobijedio glumicu Cynthiju Nixon te osigurao nominaciju Demokratske stranke za treću utrku za mjesto guvernera, pokazuju neslužbeni rezultati u četvrtak navečer.

Cuomo je osvojio 63,8 posto glasova, u usporedbi sa 34,5 posto za Nixon, pošto je oko 74 posto izbornih okruga objavilo rezultate, prema njujorškoj izbornoj komisiji.

Bivša glumica 'Seksa i grada', 52-godišnja Nixon zauzima se za zdravstveno osiguranje koje financira država i veći porez za najbogatije, renoviranje njujorške podzemne željeznice, besplatno obrazovanje te smanjenje cijena stanovanja.

  • +6
Sex i grad serija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U televizijskoj debati u kolovozu, ona je pokušala Cuoma opisati kao karijernog političara i pripadnika elite, dok je Cuomo naglasio njezin nedostatak iskustva kazavši kako glumica podcjenjuje izazove vođenja države i 'živi u svijetu fikcije'.

Cuomo potječe iz 'demokratske' obitelji, njegov otac također je bio njujorški guverner.

Debata Andrewa Cuoma i Cynthije Nixon Izvor: Društvene mreže / Autor: CBS New York

Za vrijeme debate isključio je mogućnost da će se na izborima 2020. natjecati za američkog predsjendika, u slučaju da bude izabran za još jedan četverogodišnji mandat guvernera.

Izbori za njujorškog guvernera bit će 6. studenoga.

Nixon je tumačila lik Mirande Hobbes u seriji HBO-a 'Seks i grad'. Udana je za aktivisticu Christine Marinoni, a prije toga bila je udana za muškarca s kojim ima troje djece.