KUĆA STRAVE U OHIJU

Cure jezivi detalji iz života triju zatočenica

09.05.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Dok se čeka prvo pojavljivanje na sudu Ariela Castra (52), optuženog za otmicu i silovanje triju Amerikanki u Clevelandu, u javnost cure grozomorni detalji desetogodišnjeg zatočeništva. Sve tri zatočenice - Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) i Michelle Knight (32) - bile su redovito vezivane lancima i konopcima, a u kući je navodno postojala i soba za seksualno mučenje

Castro uhićen u McDonald'su

Ariel Castro uhićen je u obližnjem restoranu McDonald's. Njegov sinAnthony Castro izjavio je za britanski Daily Mail da ga otac prilikomzadnjeg posjeta Clevelandu nije pustio u kuću.

'Kuća jeuvijek bila zaključana. Bilo je prostorija u koje nikada nismo smjeliući. Lokoti su bili na podrumskim vratima, na tavanu i na garaži', rekaoje Anthony Castro.

Policija je priopćila da braća Ariela Castra Pedro i Onil, trenutno nisu optužena za sudjelovanje u zločinu, ali nije isključeno da će se optužnice podići naknadno. Šef policije Michael McGrath rekao je da oni spremno surađuju s istražiteljima. I Ariel surađuje s policijom, ne pozivajući se na pravo šutnje i pristajući na testiranje očinstva nad Jocelyn, šestogodišnjom kćeri Amande Berry, rođenoj u zatočeništvu.

Oprečne su informacije o tome jesu li zatočenice smjele izlaziti iz kuće: prema nekim izvorima, povremeno su boravile u stražnjem dvorištu, pod strogim nadzorom otmičara, a prema drugim navodima dvije zatočenice kuću su napustile samo dva puta, kada su odvedene u garažu.

U razgovoru za Telegraph, bivši pomoćnik direktora javne sigurnosti Clevelanda Khalid Samad koji je u ponedjeljak vidio tri oslobođene žene u bolnici rekao je da su bile zatočene u tamnici unutar kuće i vezane lancima.

'Bila je to komora za seksualno mučenje, gdje je taj lik ispunjavao svoje bolesne maštarije', rekao je Samad, koji se zbližio s obiteljima nestalih djevojaka za vrijeme potrage za njima.

'One su iznimno traumatizirane i sporo pričaju istražiteljima kroz što su prolazile. Nitko ih ne požuruje', dodao je Samad.

Izvor BBC-ja tvrdi da su djevojke bile trudne u više navrata, ali su sve trudnoće osim u slučaju Amande Berry, koja je u zatočeništvu prije šest godina rodila kćer Jocelyn, završile pobačajima.

Oproštajno pismo?

Neimenovani izvori američkih medija, koje prenosi britanski Telegraph,otkrili su da je u kući pronađeno i oproštajno pismo koje je Castronapisao prije nekoliko godina, navodeći da mu je potrebna pomoć uliječenju seksualne ovisnosti. Svoje žrtve optužio je što su ušle unjegov automobil. U pismu se navode i neki detalji iz njegovogproblematičnog djetinjstva.

Amandi Berry  u porodu je pomagala Michelle Knight. Novorođenče je ubrzo prestalo disati i svi su počeli vikati, a Castro je zaprijetio Michelle da će je ubiti ako dijete umre. Još nije poznato kako je malena Jocelyn uspjela preživjeti, rekao je izvor CNN-a.

Michelle, koja je prva oteta, i dalje je u bolnici, navodno zbog problema sa sluhom i ozljeda na licu koje je zadobila u godinama batinanja. CNN je u posjedu prvog policijskog izvještaja, prema kojemu je Michelle istražiteljima rekla da je bila trudna najmanje pet puta, ali je u svim slučajevima pobacila zbog prisilnog izgladnjivanja i batina.

U srijedu, stotine ljudi okupile su se oko doma obitelji DeJesus, slaveći povratak Gine. U međuvremenu je otkriveno da je Gina u vrijeme otmice bila najbolja prijateljice Castrove kćeri Arlene

Agenti FBI-ja dovezli su Amandu Berry i njezinu kćer do kuće Amandine sestre Beth, posljednje osobe s kojom je razgovarala prije nego je nestala u travnju 2003. kada joj je bilo 16 godina. Beth je dala kratku izjavu za medije, zamolivši novinare da poštuju želju obitelji za privatnošću.

Na konferenciji za novinare u srijedu navečer potvrđeno je da će Castro biti optužen za četiri otmice - četvrti slučaj odnosi se na Jocelyn. U slučaju otetih djevojaka, Castro je optužen i za mnogostruka silovanja.

Policija je rekla da je u kući prikupljeno više od 200 dokaza zatočeništva. U razgovorima s oslobođenim ženama prikupljeni su podaci na temelju kojih će se podizati nove optužnice.

Direktor javne sigurnosti Clevelanda Martin Flask izjavio je da u kući nisu pronađeni ljudski ostaci. Uz 'kuću strave' u Saymour Avenue, površine 130 metara četvornih, policija sada istražuje i neke druge nekretnine.