KOALICIJA S SDP-OM BIH

Crveni pijevac i uvredljive poruke na zgradi HSP-a BiH

04.04.2011 u 20:05

Bionic
Reading

Zgrada Hrvatske stranke prava BiH u Mostaru išarana je u noći na ponedjeljak uvredljivim porukama, a veliki plakat na ulazu premazan je crvenom bojom

Plakat HSP-a s likom predsjednika te stranke Zvonka Jurišića, koji se nalazi na ulazu u zgradu središnjice HSP-a, osvanuo je premazan crvenom bojom, što je očito aluzija na koaliciju te stranke sa SDP-om BiH, a na ulaznim vratima zavezan je pijevac obojan u crveno.

Nepoznati počinitelji na plakatu i drugdje po pročelju zgrade HSP-a BiH ispisali su uvredljive poruke. Policija je obavila očevid, a ispisane poruke nakon toga su izbrisane.

HSP BiH je zajedno sa SDP-om BiH, SDA i Narodnom strankom Radom za boljitak izabrao izvršnu vlast u Federaciji BiH, a iz vlasti su isključena dva HDZ-a za koje je na posljednjim izborima glasovalo 90 posto hrvatskih birača. U međuvremenu je Središnje izborno povjerenstvo ocijenilo da taj izbor nije bio zakonit, što je pak suspendirao visoki međunarodni predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko do odluke Ustavnoga suda Federacije BiH.

Ustavni sud FBiH proteklog je tjedna odbio odlučivati o legalnosti nove vlasti, jer je dosadašnja predsjednica Federacije BiH Borjane Krišto neposredno prije glasovanja povukla zahtjev za očitovanjem, a isto je postupio i dosadašnji dopremijer Vjekoslav Bevanda.