POREMEĆAJ PROMETA

Croatia Airlines štrajka u utorak

10.05.2013 u 20:41

Bionic
Reading

Sindikati prometnih pilota, kabinskog osoblja i Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu štrajkati će u utorak 14. svibnja 2013. od 6 sati zbog čega je Croatia Airlines izdala priopćenje

U njemu stoji kako ‘najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima’.

Također navode da će internetskom stranicama www.croatiaairlines.hr u ponedjeljak u 15 sati bit će objavljena lista otkazanih letova u vrijeme štrajka.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti.; potpuni povratan novca za neiskorištene karte ,djelomični povrat za djelomično iskorištene karte, potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife.

U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO)’, zaključuje se u priopćenju.