VRAĆANJE NOVCA ZA KARTE

Croatia Airlines gubi pola milijuna eura na dan

18.04.2010 u 12:12

Bionic
Reading

Zagrebačka zračna luka ostaje zatvorena do daljnjega, a s obzirom na to da je u 9,30 sati otvoren južni dio hrvatskog zračnog prostora, Croatia Airlines će danas obaviti let iz Dubrovnika prema Madridu, te redovni i dodatni let između Splita u Rima, priopćeno je iz Croatia Airlinesa

Prema redovitom redu letenja Croatia Airlines planira danas obaviti let iz Splita u Rim u 15,50 sati, te povratni let iz Rima u Split u 18 sati. Uvest će se i dodatni let iz Rima u Split, koji je planiran u 19,55 sati (slijetanje u Splitu očekuje se u 21,10 sati).

Otvaranje zračnih luka u južnom dijelu Hrvatske omogućuje Croatia Airlinesu obavljanje i leta iz Dubrovnika prema Madridu, koji je planiran za 13,40 sati. I dalje se ne može letjeti iz Zagreba i prema Zagrebu u domaćem i međunarodnom zračnom prometu.

U priopćenju Croatia Airlines podsjeća da je već nekoliko dana zatvoren veliki dio europskoga zračnoga prostora zbog vulkanskog pepela s Islanda, koji se proširio i na područje Hrvatske.

Gubici zbog takve situacije u zračnom prometu još se procjenjuju. Na razini Europske udruge zračnih prijevoznika AEA aivokompanije trpe štetu od oko 200 milijuna eura na dan, a procjenjuje se da gubitak za Croatia Airlines iznosi oko 500.000 eura na dan.

U međunarodnom prometu Croatia Airlines danas je bio prisiljen otkazati letove iz Zagreba u Frankfurt i Munchen (po dva leta), Amsterdam, Zurich, Pariz, London te također i povratne letove iz navedenih odredišta u Zagreb, kao i let na liniji Dubrovnik - Frankfurt te jutarnji let Split - Rim. Nije se moglo letjeti ni na linijama iz Sarajeva i Skoplja prema Zagrebu.

U domaćem prometu otkazani su svi letovi iz Zagreba prema Splitu i Dubrovniku, a zrakoplovi nisu poletjeli ni na liniji Pula - Zadar - Zagreb. Na svima danas planiranim letovima Croatia Airlinesa ukupno je trebalo putovati gotovo 5000 putnika.

Kompanija će i dalje o svim poremećajima u prometu obavještavati putnike i hrvatsku javnost. Putnici čiji su letovi otkazani u razdoblju do 19. travnja obavještavaju se o promjenama u planiranom redu letenja i preusmjeravaju na alternativne letove u sljedećem razdoblju. U slučaju da otkažu putovanje, putnici imaju pravo na povrat iznosa karte.

Više informacija o stanju prometa Croatia Airlinesa putnici mogu dobiti na internetskim stranicama tvrtke (www.croatiaairlines.com) i u Službi kontakt centra Croatia Airlinesa na telefon (0)1 - 66 76 555.