NARUŠIO ETIČKI KODEKS

Crnogorski sudac na udaru kolega zbog obnaženih fotografija i života na visokoj nozi

20.12.2018 u 19:56

Bionic
Reading

Nesvakidašnji običaj crnogorskog suca Veljka Bulatovića da na društvenim mrežama objavljuje svoje obnažene fotografije postao je predmetom komisije Sudskog vijeća Crne Gore te ona već gotovo dva mjeseca pokušava utvrditi je li time sudac iz Kotora prekršio etički kodeks

Postupak zbog Bulatovićeva objavljivanja vlastitih obnaženih ili fotografija na kojima je u društvu s obnaženim ženama pokrenut je prije nešto manje od dva mjeseca na prijedlog predsjednice crnogorskog Vrhovnog suda Vesne Medenice i to nakon što je zaprimila niz primjedaba na sučevo ponašanje na društvenim mrežama.

Prema procjenama sutkinje Medenice, kotorski sudac je objavljivao fotografije kojima se narušava ugled suca, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom koji ih obavezuje da i u privatnom životu vode računa o tome kako se ponašaju i odijevaju.

Zbog nesvakidašnjeg Bulatovićeva ponašanja predsjednica Vrhovnog suda obavijestila je predsjednika Osnovnog suda u Kotoru o tome te je predložila pokretanje postupka za utvrđivanje povrede etičkog kodeksa suca pred nadležnom komisijom, pišu podgoričke Vijesti.

Odlukom predsjednika kotorskog suda postupak protiv Bulatovića pokrenut je 2. studenog ove godine, a prozvani sudac je odbio komentirati postupak, navodeći kako je odluka u tijeku.

Bulatović je, naime, razbjesnio javnost i kolege zbog redovnog objavljivanja golišavih fotografija s bazena, plaža i teretana, na kojima je u društvu razgolićenih žena, a nakon što je protiv njega započeo postupak fotografije je izbrisao.

Pored obnaženih fotografija, sucu je zamjereno fotografiranje u skupim odjevnim predmetima, uživanje u alkoholnim pićima te navike koje odišu luksuzom.