NOVI KONCEPT

Crikvenica postaje oaza za bogate umirovljenike

27.03.2014 u 12:58

Bionic
Reading

U neposrednoj blizini obale i središta Crikvenice vrata uskoro otvara resort za bogate umirovljenike. U visokoj kvaliteti života 24 sata na dan trebalo bi uživati 120 stanara koji odluče kupiti ili unajmiti jedan od luksuznih apartmana

Za umirovljenike iz drugih zemalja idealno bi bilo da pola godine provode kod kuće, a pola u Hrvatskoj, što im, osim ovog rješenja, nitko ne može ponuditi. U drugoj polovici godine smještajni kapaciteti trebali bi se otvoriti i drugim vrstama turista.

Ulagač u dom Slavia zagrebačka je građevinska tvrtka Mešić com, projekt vrijedi sedamdesetak milijuna kuna i njegova je posebnost u tome što je pionirski pothvat u tzv. potpomognutom stanovanju, piše Lider

Taj koncept od klasičnih umirovljeničkih domova dijeli nekoliko ključnih razlika, kaže Gojko Bežovan, profesor socijalne politike na zagrebačkom Pravnom fakultetu i savjetnik Nervada Mešića, direktora Mešić coma.

U potpomognutom stanovanju umirovljenik kupuje ili unajmljuje apartman samo za sebe pa ima apsolutnu slobodu, primjerice, u uređenju interijera. U cijeni apartmana od 2.990 eura po kvadratu uključena je potpuna zdravstvena zaštita, dodatni sadržaji poput terapija i i prehrane po želji, a osoblje se brine za kvalitetu njegova društvenog života.

Potencijalni klijenti takvih domova u prvom su redu stranci i imućni umirovljenici iz urbanih sredina.