pogoni RömerQuellea

Coca-Cola Austria: 'Analiza punjenja mineralne vode nije pokazala nikakve probleme'

09.11.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Coca-Cola Austria izvijestila je austrijske vlasti da njezina analiza punjenja mineralne vode u pogonima RoemerQuellea nakon slučajeva erozivnih ozljeda u Hrvatskoj nije pokazala nikakve probleme, a austrijske vlasti provode i neovisno ispitivanje

Aromatizirana mineralna voda Roemerquellea "Emotion Blueberry Pomengranate" u boci od 330 mililitara proizvedena je za hrvatsko tržište i nije dostupna u Austriji, naglasila je kompanija u priopćenju objavljenom u srijedu.

Coca-Cola Austria "detaljno" je izvijestila austrijske vlasti o internoj istrazi u pogonu koja nije otkrila nikakve probleme u punjenju i poslala je uzorke i neovisnom, akreditiranom laboratoriju radi daljnje provjere.

Austrijske vlasti odvojeno su u srijedu provele ispitivanja u proizvodnom pogonu u saveznoj zemlji Burgenland (Gradišće) kako bi potvrdile rezultate.

"U bliskom smo kontaktu s kompanijom, nadležnim tijelom za namirnice i agencijom za zdravlje i sigurnost hrane (AGES) kako bismo razjasnili situaciju", odgovorilo je ministarstvo zdravstva na upit novinske agencije APA.

Hrvatske vlasti poslale su u srijedu navečer informaciju europskom sustavu za sigurnost hrane (RASFF) koja ne sadrži nove informacije o izvoru ozljeda, napominje APA.

Prema podacima hrvatskog ministarstva zdravstva objavljenim u četvrtak, hrvatske bolnice obradile su ukupno 34 osobe zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima. Kod četiri osobe utvrđene su erozivne ozljede, dvije su hospitalizirane, a ostale su puštene kući.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'