RASPAD SUSTAVA, JOŠ DVA DANA NEMA ŠKOLE

Civilna zaštita u Splitu nema ni lopatu!

06.02.2012 u 15:46

Bionic
Reading

U svim osnovnim i srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije neće biti nastave u utorak i srijedu, odlučeno je na zajedničkom sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje grada Splita i županije. Splitskim fakultetima također je preporučeno da odgode nastavu dok se stanje normalizira

Nakon izjave gradonačelnika Splita da mu je sama ideja kriznog stožera 'pomalo smiješna' te da 'situacija uopće nije dramatična', njegov zamjenik Jure Šundov našao se u neprilici. Kerum se, naime, ponovno nije pojavio na sastanku Stožera, pa je Šundov morao nekako objasniti situaciju.

'Gradonačelnik radi. Što mislim o toj izjavi? Rekao sam vam već nekoliko puta, podređeni koji komentira izjave svoga nadređenog ne zna raditi posao', rekao nam je Šundov. Prevedeno - ne smije kazati.

U samom gradu Splitu gradske ulice tijekom dana donekle su očišćene, a normaliziran je promet na nekoliko gradskih autobusnih linmija. Otvoreno je osam dežurnih vrtića, no u njima se pojavilo tek 84 od ukupno 1.300 djece.

Ostao je splitski dogradonačelnik u zgradi Županije, odakle je pokušao iskoordinirati rad zimskih službi, dok je njegova kolegica pohitala u bolnicu posjetiti polomljene Splićane. Od ovog petka već ih je četiristotinjak. Gotovo svi pali su na potpuno zaleđenim pločnicima, no Šundovu nije palo na pamet angažirati 1.200 pripadnika Civilne zaštite, koliko ih je u službenoj evidenciji.

'Oni se mobiliziraju u slučaju nepogoda poput potresa, poplava i požara, gdje ostaju trajne posljedice na zgradama i stambenim prostorima', izvlačio se Šundov. Zašto je onda vojska morala čistiti prilaz splitskoj bolnici? Dogradonačelnik je na koncu morao priznati - Civilna zaštita u Splitu nema ni jednu jedinu lopatu, sustav jednostavno ne postoji...





Gradonačelniku je sve pomalo smiješno