VEĆINA NE OSJEĆA KRIVNJU

Četvorica priznala krvavu pljačku Fine

12.12.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Čak četvorica optuženika priznali su danas na zagrebačkom Županijskom sudu krivnju za niz razbojstava od 2004. do 2008. među kojima je i krvava pljačka poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u kojoj su u rujnu 2005. poginula dvojica zaštitara

Pred sudskim vijećem sutkinje Renate Miličević krivnju su priznali Ivan Boršić (37), Ivica Štrk (48), Ivan Tucman (29) i Dražen Elčić (37).

Ostali optuženici - Dubravko Žugelj (29), Dražan Bekavac (39), Jurica Tumpak (49), Fehko Imamović (36), Marijo Palić (41) i Krsto Bilobrk (41) ustvrdili su da se ne osjećaju krivima.

S njima je za ubojstva zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera, više oružanih pljački, krađa i dovođenja u opasnost života i imovine te prikrivanje protuzakonito dobivena novca optužen i odbjegli Ante Roso kojemu se sudi u odsutnosti.

Upravo su Roso i Boršić, prema optužnici, organizirali niz kriminalnih akcija, među kojima je najpoznatija i najbrutalnija bila pljačka poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u kojoj su ubijena dvojica zaštitara Sokol Marića, a nestao je i plijen od dva milijuna kuna.

Inače, zbog tog je zločina 2006. zbog nedostatka dokaza oslobođena skupina na čelu s Nenadom Filipovićem. Taj je umirovljeni specijalac HV-a u kolovozu 2009. pronađen mrtav u kući svog ratnog zapovjednika u Pakoštanima. Obdukcijom se utvrdilo da je umro od predoziranja drogom i tabletama.

Prema novoj optužnici za ubojstvo dvojice zaštitara odgovoran je Žugelja čiji je odvjetnik tražio da ga pregleda vještak psihijatar kako bi se utvrdilo je li bio ubrojiv. Sud će o tom zahtjevu odlučiti tijekom suđenja, zajedno s prijedlozima obrane za za novim balističkim i biometrijskim vještačenjima.