SUĐENJE U KOPRIVNICI

Četverostruki ubojica Rošker bio je ubrojiv

30.09.2009 u 15:42

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Koprivnici danas su u nastavku suđenja Stjepanu Roškeru za četverostruko ubojstvo u veljači ove godine u Križevcima iskaze dali toksikolozi, balističari i sudski medicinski vještaci

Stjepan Rošker, zbog obiteljskih svađa oko vinograda, 28. veljače ove godine pucnjima iz puške ubio je bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i mlađu kćer Jasminu (14) te Tihomira Matoića(19), dečka starije kćeri Sanele.

Vještaci su utvrdili kako je Stjepan Roškar u članove bratićeve obitelji pucao iz velike blizine, da je poslije svakog pucnja repetirao i barem jedanput morao napuniti pušku budući da u nju stane najviše šest metaka, a pronađeno je sedam čahura.

Također su utvrdili da je Stjepan u trenutku kad je počinio zločin imao najviše 1,26 promila alkohola u krvi te da ga lijekovi koje zbog PTSP-a uzima nisu učinili agresivnim, nego su ga, naprotiv, smirivali.

Na današnjem su ročištu bile i Stjepanova supruga Đurđica Rošker te kći Maja Badiga, koje su sutkinji Meliti Mioč-Felak rekle da je optuženi redovito uzimao lijekove te da ostaju pri iskazima koje su dale prije. Iduće ročište najavljeno je za 6. listopada, kada će izjavu dati i psihijatrijski vještak.