NIZ OZLIJEĐENIH

Četvero mrtvih u padu gorućeg balona kod Ljubljane

23.08.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Osamnaest ranjenih, četvoro mrtvih i nekolicina nestalih koji se još traže tragična je bilanca nesreće nakon pada balona u blizini Ljubljane ju četvrtak nešto prije osam sati

Klinički bolnički centar Ljubljana potvrdio je da je u bolnicu dovedeno 18 osoba, neki s teškim opeklinama, te da su među unesrećenima i djeca. Neki od unesrećenih prebačeni su u bolnice u Celju i Novom Mestu.

Istodobno, policija je potvrdila da je smrtnih žrtava više nego što su govorile prve informacije. Neslužbeno je poginulih četvoro, ali podatak još nije služben jer istraga nesreće i dalje teče, a prema neslužbenim informacijama još nisu pronađeni ni svi iz balona koji se zapalio u zraku, nakon što je kormilar od kontrole zračnog prometa zatražio dozvolu za slijetanje, navodno zbog približavanja nevremena.

Razjašnjena je i pogrešna informacija koju je na početku potvrdila i policija, a u kojoj se govorilo o dva pala balona sa 32 putnika.

Pokazalo se da je svih 32 unesrećenih putnika bilo u plavom balonu kojega je navodno zahvatio zračni vrtlog, a zapalio se u zraku, dok je nedaleko od istog mjesta u isto vrijeme sletio manji, crveni balon u kojemu nije bilo unesrećenih ni ranjenih.

Policija koja još vodi istragu ne želi davati izjave o mogućim uzrocima nesreće, a po neslužbenim informacijama i izjavama nekih očevidaca, balon s 32 putnika nešto prije 8 sati zahvatio je zračni vrtlog. Neki od očevidaca, prenose mediji, navode da se balon nije zapalio u zraku, nego prilikom prisilnog pristanka, kad je udario u drvo.

Na mjestu nesreće u Igu kod Ljubljane i dalje se nalaze policijski službenici i vatrogasci, a traže se i nestali iz balona. Riječ je o teško prohodnom terenu, pa su angažirani i psi tragači, a policija teren pretražuje iz zraka helikopterom.

Ovo je najteža nesreće s balonom za panoramske izlete u Sloveniji do sada. Ranije takvih nesreća nije bilo, a ovakvi su se izleti smatrali relativno sigurnima.