NEUGODNO PUTOVANJE JADROLINIJOM

Četiri pijana mladića maltretirala putnike broda

16.06.2009 u 08:20

Bionic
Reading

Jadrolinija će od početka srpnja ove godine ponovno u problematične dane vikenda na katamaranskoj liniji Novalja – Rab – Rijeka uvesti zaštitarsku službu kako bi se spriječili mogući incidenti grupa mladih koji u potrazi za zabavom na razvikanom Zrću koriste ovu brodsku liniju

Čitateljici Novog lista iz Rijeke, koja je željela ostati anonimna, to će možda biti utjeha za neugodnosti koje je proživjela zajedno s drugim putnicima koji su ove nedjelje putovali katamaranom iz Novalje u Rijeku. Umjesto ugodnog putovanja u klimatiziranim brodskim prostorima, putnici su za vrijeme dvosatne plovidbe morali trpjeti verbalne ispade četvorice mladića.

'To je bilo strašno kako su galamili, psovali i pjevali pjesme neprimjerenog sadržaja i tako cijelim putem do Rijeke. Pitam se što je radila posada katamarana i zašto ih nisu iskrcali kad je brod uplovio u rapsku luku, nego se ovo maltretiranje moralo nastaviti do Rijeke. Jedini koji je pokušao nešto učiniti i smiriti ih, ali bezuspješno, bio je konobar', prepričala je neugodne detalje tog puta s grupom nadobudnih i pijanih mladića čitateljica novinarki Novog list. Prema njezinim riječima, i drugi putnici bili su revoltirani i ogorčeni ovim ponašanjem mladića, ali zbog opasne kombinacije alkohola i mladih usijanih glava nitko se ništa nije usudio poduzeti.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar potvrdio je da je grupa mladića svojim ponašanjem uznemiravala ostale putnike na nedjeljnoj liniji Novalja – Rijeka. Posada nije reagirala jer je procijenila da bi svako nadmudrivanje s mladićima moglo dovesti do još većeg ekscesa i mogućeg fizičkog obračuna.

Lončar je objasnio da najviše što posada u ovakvim slučajevima može učiniti jest pozvati policiju da problematične putnike dočeka u luci uplova, no nije znao odgovoriti zašto to nije i učinjeno.