EPILOG LANČANOG SUDARA

Četiri osobe zadobile ozljede opasne po život

25.10.2013 u 14:04

  • +9

Sudar na autocesti A7

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Bionic
Reading

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka sinoć su završili očevid prometne nesreće što se jučer nešto prije 12 sati dogodila na dionici riječke obilaznice Sv. Kuzam - Križišće, 500-tinjak metara od tunela Burlica u pravcu Križišća, a u kojoj je sudjelovalo deset vozila i ozlijeđeno više osoba. Nažalost, četiri osobe zadobile su teške, po život opasne ozljede

Utvrđeno je da je do lančanog sudara došlo nakon što se vozilo Hitne pomoći zbog kvara zaustavilo uz desni rub kolnika. Uslijed kvara došlo je do stvaranja dima te smanjene vidljivosti na kolniku pa je u to vozilo najprije udarilo osobno vozilo koje je zatim odbačeno u zaštitnu metalnu ogradu. Potom su i ostala vozila, šest osobnih i dva teretna, koja su se kretala u istom smjeru, udarila u vozila ispred sebe.

Nažalost, četiri osobe su zadobile teške, po život opasne ozljede. Radi se o tri vozača i putnici iz jednog od osobnih vozila, u dobi od 52 do 69 godina, a vozačica i dvije putnice iz osobnih vozila lakše su ozlijeđene. Materijalna šteta procijenjena je na oko 440.000 kuna.

Na mjestu prometne nesreće bili su vatrogasci i djelatnici Hitne medicinske pomoći, a policijski očevid trajao je šest sati. Sve vrijeme promet tom dionicom bio je u prekidu te se odvijao zaobilazno.