ODLUČITE SAMI

Češki predsjednik pijan na svečanosti?

15.05.2013 u 14:49

Bionic
Reading

Češki predsjednik Miloš Zeman postao je meta podrugljivaca diljem svijeta zbog svog 'nastupa' u češkoj Vladislavskoj dvorani Starog kraljevskog dvorca, na ceremoniji otvaranja izložbe obnovljenih kraljevskih dragulja. Na snimci se vidi da je jedva stajao na nogama, nije mogao kontrolirati mimiku ni motoriku, u jednom trenutku ga je kardinal morao pridržavati dok je teturao uz zid

Nakon što je snimka obišla svijet, a zabilježile je najveće svjetske agencije, oglasila se i Zemanova služba za odnose s javnošću s tvrdnjom da 'predsjednik nije bio pijan nego virozan'.

Inače, nije tajna da Zeman 'voli popiti'. Agencije podsjećaju kako su Česi poznati po tome što piju najviše piva po glavi stanovnika (na svjetskoj razini).

Na račun svog predsjednika Česi zbijaju šale na društvenim mrežama i objavljuju vlastite slike na kojima se vidi kako sjede u barovima i piju, uz slogane 'Evo, imam virus', 'Otišao sam na virus'

Miloš Zeman
jednom je prilikom pohvalio Winstona Churchilla zbog njegove ljubavi prema viskiju, a izjavio je da je Adolf Hitler bio antialkoholičar i vegetarijanac 'i znate kako je završio'.

Dok je bio u izbornoj kampanji 1996. godine, Zeman je govorio da se njegov izborni autobus 'vozi na benzin i becherovku', popularni češki liker. Nakon dvije godine postao je i premijer.

Teturavi Zeman