suglasje među strankama

Cerar privremeno odgodio odluku o tužbi protiv Hrvatske zbog arbitraže

20.06.2018 u 20:18

Bionic
Reading

Slovenija će tužbu protiv Hrvatske zbog kršenja arbitraže podnijeti sudu Europske unije tek nakon što se konstituira novi saziv parlamenta, kazao je u srijedu predsjednik tehničke vlade Miro Cerar koji je ranije najavljivao da će odluka biti donesena već u četvrtak

Cerar je objavio odgodu nakon sastanka s prvacima političkih stranaka.

Sudeći po izjavama za medije neke stranke imale su rezerve i ocijenile su da bi odluku o tužbi trebala donijeti nova slovenska vlada koja se još nije formirala.

Cerar je danas nakon sastanka sa svim predsjednicima stranaka u novom parlamentu kazao da treba pričekati raspravu o tužbi pred parlamentarnim odborom za vanjsku politiku nakon što se novi parlament konstituira i počne djelovati.

Međutim, otvorenog protivljenja tužbi protiv Hrvatske na zatvorenom sastanku nije bilo, ustvrdio je tehnički premijer.

  • +8
Andrej Plenković i Miro Cerar Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

"Među strankama postoji suglasje da tekst tužbe treba do kraja pripremiti, danas smo govorili o glavnim elementima tužbe. Nije bilo protivljenja tome nego su se tražila dodatna pojašnjenja, ali je prevladalo uvjerenje da čelnici političkih stranaka i članovi budućeg parlamentarnog odbora za vanjsku politiku obave raspravu o arbitražnoj tužbi još jednom", kazao je Cerar nakon zatvorenog sastanka.