vremenska prognoza

Kakvo će vrijeme biti za vikend? Kiša će padati posvuda

14.04.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Gotovo da nema dijela Hrvatske u kojem danas neće padati kiša, a ako s nestrpljenjem očekujete vikend, znajte da će se slično vrijeme nastaviti i tijekom subote i nedjelje

Danas će diljem Hrvatske biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme, javlja DHMZ. Povremeno će padati kiša kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, a u najvišem gorju uglavnom u prvom dijelu dana susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, ujutro ponegdje i sjeverozapadni. I na Jadranu jugozapadnjak, uglavnom od sredine dana sjeverozapadnjak, mjestimice na udare moguće jak, a na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana prijepodne jugo.

  • +16
Kišno jutro u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 15 °C, u gorskoj Hrvatskoj čak i malo niža.

Vrijeme za vikend

Ovog vikenda u cijeloj Hrvatskoj bit će promjenljivo i nestabilno vrijeme, povremeno uz kišu, češću u južnim krajevima. Bit će i sunčanih razdoblja, najviše u subotu.

Umjeren jugozapadni vjetar okrenut će na sjeveroistočni, a na zapadu i jak. Na moru će umjereno i jako jugo u nedjelju najprije na sjevernom dijelu okretati na buru, a u ponedjeljak duž cijele obale.

Dnevna temperatura zraka bez veće promjene, a jutarnja u blagom porastu.