FESTIVAL ŽGANACA

Čeka nas sunčana subota, evo dobrog prijedloga za izlet

20.03.2014 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon 1. Festivala žganaca u svibnju 2013. u Općini Sunja, jedinstvene manifestacije takvog tipa u Hrvatskoj, na kojoj su svoja umijeća iskazale brojne redakcijske ekipe koje su pripremale žgance od brašna domaćeg kukuruza na tradicijski način, održat će se i ovogodišnje izdanje. Organizatori pozivaju novinarske ekipe da se prijave i natječu u kuhanju žganaca

Oni kolege koji su vještiji za tipkovnicom nego s kuhačom ne moraju se brinuti. U pripremi žganaca na tradicionalan način pomoći će im lokalna domaćica ili domaćin.

Drugo izdanje Festivala održat će se u subotu, 22. ožujka od 12 sati u Gredi Sunjskoj, mjestu u Sisačko-moslavačkoj županiji, 25 kilometara od Siska. Natjecatelje i posjetitelje čeka popratni glazbeni i kulturno-umjetnički program i, naravno, besplatna jela sa žgancima.


Domaćini na ovaj specifičan i jedinstven način novinarima i brojnim gostima prikazuju vrijednosti svog kraja, što im otvara mogućnost promocije rada Turističke udruge Sunja, organizacije koja ima za cilj unapređenje općih uvjeta turističke ponude i promociju osobitosti područja općine Sunja.

Na prvom Festivalu žganaca 2013, jedinstvenom u Hrvatskoj i u svijetu, sudjelovalo je desetak novinarskih ekipa vodećih hrvatskih redakcija iz i jedna iz Francuske. Za novinare i snimatelje na 2. izdanju Festivala bit će organizirane vožnje kočijama, moći ćete razgledati autohtoni posavski čardak, spilju Gradusu, slapove rijeke Sunje, autohtonog psa posavskoga goniča te posavskoga konja.

'Za subotu je najavljeno sunčano vrijeme - još jedan razlog za vašu prijavu. Dođite i međusobno upoznajte kolegice i kolege te provedite ugodan dan u Sunji', kažu organizatori.