NA NAGOVOR ODVJETNIKA

Čehok podnio ostavku na gradonačelničku dužnost

18.07.2011 u 20:23

Bionic
Reading

Ivan Čehok, koji je i dalje u pritvoru zagrebačkog zatvora u Remetincu, podnio je neopozivu ostavku na dužnost varaždinskog gradonačelnika!

Na ostavku se odlučio, kako piše www.regionalni.com, na izričiti zahtjev svojih odvjetnika Vlade Sevšeka i Jasne Novak, i to isključio iz pravnih razloga. Ostavkom će, naime, Čehok eliminirati opasnost od ponavljanja kaznenog djela, jedan od dva razloga zbog kojih je pritvoren. Na takav je slijed događaja Regionalni tjednik upozoravao još prije mjesec dana, odnosno odmah po privođenju Čehoka, no tada su to rijetki na varaždinskoj političkoj sceni uzimali kao realnu mogućnost.

Prijedlog za ostavku, kako se doznaje od odvjetnika, Čehok nije u početku primio s odobravanjem jer je smatrao da bi to moglo imati neželjene konotacije, poput priznanja utemeljenosti njegovog progona. Međutim, odvjetnički tim uvjerio ga je da to nikako nije tako.

Međutim, usprkos ostavci, Čehok će i dalje i formalno biti gradonačelnik Varaždina sve dok ostavka u pismenoj formi ne stigne na adresu Gradskog vijeća. Nakon toga će Grad Varaždin o ostavci trebati obavijestiti Vladu RH koja će odrediti svog povjerenika do raspisivanja izbora za novog gradonačelnika Varaždina, koji bi se mogli održati usporedno s parlamentarnim izborima.

Nakon što su drugoosumnjičeni Davor Patafta i trećeosumnjičena Narcisa Huljev ponudili novčana jamstvo za puštanje iz pritvora i obranu sa slobode, nagađa se hoće li tako postupiti i Čehok. No, takva novčana jamstva, barem u pogledu visine, od Čehoka se ne očekuju, budući da od službeno prijavljene imovine veće vrijednosti ima obiteljsku kuću.