KORUPCIJSKE AFERE ZA VRATOM

Čehok: Nisam bio na razgovoru u USKOK-u

24.05.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok demantirao je glasine da je u srijedu 18. svibnja prije sastanka s premijerkom Kosor, vezano uz sudbinu varaždinskog tekstilnog gubitaša Varteksa, bio na informativnom razgovoru u USKOK-u

'Niti sam prije toga bio u USKOK-u, niti se tada razgovaralo o bilo kakvom predmetu vezanom uz mene. Takve tvrdnje plod su politikanstva. Tvrdi se da smo se susreli s premijerkom u srijedu u 13 sati, ali već u 10.30 našli smo se u Saboru, gdje smo imali sjednicu Kluba nezavisnih zastupnika s Đurđom Adlešič. Razgovarali smo o pregovorima s EU-om te smo se pripremali za prijem u Vladi RH', rekao je Čehok, pojašnjavajući dvojbe koje je izazvao prošlotjedni iznenadni put u Zagreb.

Naime, USKOK vodi najmanje dvije istrage protiv gradonačelnika Čehoka, a o tome su detaljno obaviješteni predstavnici EU-a. Među tridesetak stranica zadnjeg izvješća o Poglavlju 23 koje su otišle u Bruxelles, a koje, za razliku od ostalih šezdesetak, zasad nisu dostupne hrvatskoj javnosti jer opisuju istrage DORH-a i USKOK-a, nalaze se i dvije stranice posvećene istragama protiv varaždinskoga gradonačelnika.

Čehoka se istražuje zbog sumnji u nezakonitosti oko zamjene zemljišta kod varaždinskog groblja, kao i poslova vezanih uz projekt mehaničko-biološke obrade otpada. 

USKOK provodi istrage već nekoliko mjeseci, pa se ovih dana očekuje njihov završetak. Hoće li nakon njihovog okončanja biti podignute i optužnice ili će se odbaciti kaznene prijave, javnost će najprije saznati po tome hoće li se i kada pred saborskim Mandatno-imunitetnim povjerenstvom naći zahtjev DORH-a za skidanjem zastupničkog imuniteta.